Cephanelik’teki nikaha katılan Odabaş’ın dostları Dr. Seyit Hisoğlu, iş insanları Cevat Kara, Veli Eroğlu, Yusuf Haldızoğlu nikahın ardından Çukurçayır Mahallesinde bulunan Okkam Restoranta gittiler. İş dünyasının yanı sıra siyasetçi de olan 4 isim masada buluşunca gündem tabii ki Trabzon’un siyaseti olur. Çok iyi bir de Trabzonspor sevdalısı olan Hisoğlu, Kara, Eroğlu ve Haldızoğlu, Trabzonspor’u ve Aralık ayında yapılacak kongreyi de gündeme alarak kongre ile ilgili sohbet ettiler. 4’lü arasında Trabzonspor yönetimine girecek isim bile vardı. Başarılı iş insanları olan gruptakiler, iş dünyası ve ekonomiyi de değerlendirmeye aldılar.

KPSS TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen 2021-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları belli oldu. ÖSYM’nin internet sitesinden açıklanan sonuçlara göre Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Programı mezunu Şeyda Başa, kendi alanında Türkiye birincisi oldu. Yaşadığı mutluluğu dile getiren Şeyda Başa, Bartın Üniversitesi mezunu olarak elde ettiği başarıdan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Genç Trabzonlular Derneği Başkanı tuncay balekoğlu Trabzon Of Emniyet Amiri Halil İbrahim Yoğurt’a yeni görev yerinde ziyarette bulundu.  Misafirperverliklerinden ötürü emniyet amirimize teşekkür etti ve görevlerinde güç ve başarı dileyerek Türk bayrağı armağan etti.

BÜYÜKELÇİDEN USTAOĞLU’NA ZİYARET

Hindistan Ankara Büyükelçisi Sanjay Kumar Panda ve beraberindeki heyet Valimiz İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

İSKENDEROĞLU HUKUKUN MUTLU GÜNÜ

Avukat Arabulucu Mesut İskenderoğlu, kendisine ait olan İskenderoğlu Hukuk bürosunda stajını tamamlayarak avukat olan Hatice Kübra Coşkuner'e avukatlık ruhsatını takdim etti. Bir yıl İskenderoğlu Hukuk Bürosunda stajyer Avukat olarak avukatlık stajını tamamlayarak ruhsat alan Coşkuner'e meslek hayatında başarılar dileyen İskenderoğlu, "Hatice Kübra hanımla hukuk büromuzda bir yıl görev aldık. Kendisi stajını iyi bir şekilde tamamladı. Çok iyi bir avukat olacaktır inşallah. Kendisine başarılar diliyorum" dedi.

APAYDIN’DAN TAM DESTEK

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın’dan, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’ya tam destek. Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın’ı makamında ziyaret eden Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Apaydın ile şoför esnafının dilek, temennileri ile ilgili istişare ederek, yaklaşan oda seçimleri üzerine de durum değerlendirmesinde bulundu. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı seçimlerinde mevcut başkan Ömer Hakan Usta’ya tam destek sözü veren Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın, şoför esnafının dilek ve temennilerini çözmek için çalışmalar yapacağını ifade ederek, şoför esnafına kazasız yolculuklar diledi. Oda Başkanı Usta, “Federasyon başkanımız çalışmalarımızı yakinen takip ediyor ve takdire şayan buluyor. Seçimlerde de istikrardan yana karar vererek şahsıma tam destek verdiği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Görüşmemizde şoför esnafımızın lehine olacak bir çok kararın da durum değerlendirmesini yaptık. Müjdelerimizi yakında açıklayacağız” dedi.

“BU RAKAMLAR MİLLETİN AKLIYLA DALGA GEÇMEKTİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “5 tane zincir market piyasayı altüst ediyor!”  diyerek son dönemdeki fiyat artışlarına değinmişti. Bu açıklamanın ardından tartışma konusu olan bu fiyat artışları ve sebepleri üzerine bir açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi İdari Sekreteri Ümmügül Çalık: “Herkesin kabul ettiği ve sebeplerinin tartışıldığı gıda ürünlerinde ki bu fahiş fiyat artışları TÜİK verilerine ne derece yansıyacak merakla bekliyoruz. Kirasından, faturalarından kısamıyor ama aylığı yetmeyince gıdasından kesmek zorunda kalıyor. Kasaptan 100 gr kıyma isteyeni de var, pazardan taneyle meyve alanı da var, fırından askıda ekmek bekleyeni de.

Gıda masraflarını karşılayamayan emekli ısınma giderlerini hiç karşılayamayacak. Alım gücü yıllardır hep geriye, geriye giden emekliler için çoğu temel gıda ürünü de lüks olmaya başladı. Ya emeklileri bu TÜİK’in zulmünden kurtaracaklar ya da TÜİK’in başına hesap kitap bilen birini getirecekler. Gıda enflasyonunda yüzde 50’ler konuşulurken TÜİK en son açıkladığı Ağustos Ayı TÜFE rakamlarında gıda enflasyonunu yüzde 29 olarak açıkladı. Açıklanan bu rakamlar milletin aklıyla dalga geçmektir. Rakamları düşük göstererek enflasyonla mücadele edemezsiniz. Sadece gıdada değil elektrik, doğalgaz ve kömür fiyatlarında da fahiş artışlar yaşanıyor. Sene başında 1.500 TL olan kömürün tonu 3 Bin TL’ye dayandı. Daha da artacağı bekleniyor. Emeklinin maaşı yerinde sayıyor. Gıda masraflarını karşılayamayan emekli ısınma giderlerini hiç karşılayamayacak. Eylül Ayı rakamlarını merakla bekliyoruz. Bakalım bu tartışılan artışlar TÜİK verilerine de yansıyacak mı?“ dedi.

METİN ERDOĞAN, HAYATINI KAYBETTİ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi  Rize Kurucu İl Başkanı Metin Erdoğan (59), tedavi gördüğü kanser hastalığına bağlı olarak hayatını kaybetti. İl Başkanı iken hastalığının ortaya çıkmasıyla başkanlıktan ayrılan ve tedavi sürecini başlatan Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2 kez gerçekleştirdiği Rize ziyaretlerinin ikisinde de Erdoğan'ı evinde ziyarette bulunmuştu. Babacan, 19 Mart ve 17 Eylül 2021 tarihlerinde Rize'ye gerçekleştirdiği ziyaretlerde eşi Zeynep Babacan ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal ile tedavi süreci evinde devam eden Erdoğan'ı ziyaret etmişti.

Editör: TE Bilisim