Türkiye’de de iç piyasada Karadeniz’de de önemli bir marka. DEVA Granit şimdilerde Gürcistan, Rusya, Azerbaycan tarafında satışlar yapıyor. Özkan Korkmaz, ağabeyi Ümit ve kardeşi Furkan, Hekimoğlu FK tesislerinin hemen yanında çok güzel bir tesis yaptılar.

Mermer fabrikasının yanına ikizini de kurmak istiyorlar. O nedenle hem milletvekilleri hem de Yerel yöneticilerin desteği ve ilgisi gerekli. Bu tür işletmelerin ve iş adamlarının önünü açmak ve katkı sağlamak lazım. Deniyor ya, milletvekillerine ‘Seçimden seçime gelmeyin’ diye. O nedenle biz gittik çayını kahvesini içtik. Sizlerde uğrayın. Hal hatır edin ve ihracatçının üretenin yanında olun.

NUHOĞLU’NA ZİYARET

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, ilçede TAKA Gazetesini ağırladı. Gazetenin Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut ile Reklam Müdürü Tuncay Uçkun Muhabir Bahattin Baştürk ve TAKA Gazetesi’nin yazarı Fatih Erol, Nuhoğlu’nu ziyaret ettik. Başkanı Çarşıbaşı’nı anlattı. Çarşıbaşı’nın turizm sezonunda hak ettiğini alması için çalıştığını söyleyerek, tarihi kale’nin turizme hizmet ettiğini aktardı. Nuhoğlu, ‘İlçenin sorunlarını çözmek, sosyal ve tarihi yapısını daha çekici hale getirmek için gece gündüz çalışıyorum’ dedi.

ÜNİVERSİTEYİ KONUŞTULAR

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’yu ziyaret etti ve üniversite ile ilgili çalışmaları konuştular. Mumcu, “Geleceğe yönelik planlarından ve çalışmalarından bahseden Rektörümüze ziyaretleri için teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

ÇEBİ AĞIRLADI

Mozambik Cumhuriyetinden, iş insanları Eduardo da Silva Arone Samuel ve Egideo Jose de Fausto Leite, iş insanlarından Enes Munır Ulusan ve Hayri Genç, Araklı  Belediye Başkanı Recep Çebi’yi makamında ağırladı. Çebi, “Doğal güzelliklerimizin bulunduğu ilçemizde yatırım yaparak burada yaşayacaklarını bizlere ifade ettiler. Bizlerde kendilerini hoşça karşılayarak iyi dileklerimizi ilettik. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.

 “HALKIN İKTİDARI YAKIN”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve Ortahisar ilçe Başkanı Fatih Suat Oyman, mahallelerde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hacısalihoğlu ve Oyman, esnafın ve vatandaşın sorunlarını dinlediler. Hacısalihoğlu, “Halkın iktidarı yakın.” mesajını verdi.

TEŞKİLAT KARPINAR'DA

AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı her Cuma günü ilçenin farklı bir mahallesini ziyaret ediyor. Cuma namazını mahallede kılan teşkilat mensupları halkla da sohbet ediyor. Programlara zaman zaman milletvekilleri, Belediye başkanı ve meclis üyeleri de katılıyor. 73 Mahallesi bulunan ilçede mahalle ziyaretleri kura ile belirleniyor. Bu haftaki kurayı da AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar  çekti. Günnar'ın çektiği kura neticesinde teşkilat bu Cuma Karpınar Mahallesini ziyaret edecek.

TERMİNAL LEZZETİ SÜMELA'DA

Trabzon Pidesi'nin en lezzetli adreslerinden Terminal Pide artık Maçka Sümela'da. Abdulkadir Bektaş ve kardeşleri tarafından bir marka yapılan Terminal Pide,   Ağustos ayı itibari ile Maçka Sosyal Tesislerinde hizmet vermeye başladı. Terminal Pide'yi marka haline getiren Abdulkadir Bektaş, "Çok şükür gittiğimiz yere bütün güzellikleri getiririz.  Turizm Cenneti Sümela'da biz de varız. Terminal Pide lezzetini misafirlerimize burada ikram etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

DEVA PARTİSİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

DEVA Partisi Rize İl Başkanlığı, yaş çay üretiminin devam ettiği bu günlerde merkeze bağlı köylerde çay hasadında bulunan üreticileri ziyaret ederek soğuk içecek, şapka ve güneşten koruyucu ekipmanlar dağıttı. Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Rize İl Başkanlığı, Rize’nin Merkez ilçesine bağlı köylerinde çay üreticilerini bahçelerinde ziyaret ederek sıcak hava koşullarında çalışan çay üreticilerine soğuk içecekler, güneşten koruyan şapka ve çay hasadı esnasında kullanmak üzere çeşitli ekipmanlar dağıtarak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın selamlarını iletti. DEVA Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Avcı önderliğinde yapılan çalışmada çay üreticilerinin yaşadığı sorunlar ile ÇAYKUR üzerine değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Rize İl Örgütü yöneticileri ve çay üreticileriyle yapılan istişarede üretime ve üreticiye yapılacak olan iyileştirme ve geliştirme politikalarını ele alan DEVA Partisi’nin 56 maddelik ‘Tarım Eylem Planı’ hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

 “ENFLASYONA YENİK DÜŞÜRÜLMEMELİ”

Eğitim İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, yazılı açıklamada bulundu. Özlü, “Banka promosyon sözleşmeleri uzun süreleri kapsayacak şekilde hesaplanması yaşanan yüksek enflasyon sürecinde hak kayıplarına sebep olmaktadır. Geçmiş dönemde imzalanan sözleşmelerin feshi veya yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Bankaların kârlılığındaki artışın önemli kalemlerden birisi milyonlarca çalışan ve emeklinin maaşlarının bankalara yatıyor olmasıdır. Bu süreçte uzun süreler geçerli olacak şekilde imzalanan promosyon sözleşmeleri iptal edilerek 1 yıllık olacak şekilde imzalanmalı, geçmişte imzalanan sözleşmeler için enflasyon oranında ek ödeme yapılması sağlanmalıdır. Kamu çalışanları için ilgili bankalarla yenileme sözleşmesi yapılması talep edilmeli, yenileme sözleşmesi kabul edilmediği takdirde idare tarafından tek taraflı feshedilmelidir. Özel sektörde çalışan işçilerin de promosyon alması hem eşitlik ilkesi hem de sosyal devlet ilkesinin gereğidir. Özel sektörde ücretini bankadan alan çalışanlar için promosyon hakkı güvence altına alınmalıdır. Ülke genelinde tüm çalışanların hak kayıpları giderilebilmesi için kamu yararı adına bütün özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarına sözleşme yenileme hakkı tanınmalı, ayrıca alt sınır getirilerek alınan maaş miktarına göre hakkaniyetli bir şekilde sözleşme yapılması şart koşulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

ARHAL'DAN YENİ PROJELER

Trabzon'un inşaat sektörünün öncü firmalarından Ar-Hal inşaat başarılı projelerine yenilerini ekliyor. İnşaat sektöründe aldığı projeleri zamanında bitirmesi ile çok sayıda referansı bulunan Yusuf Haldızoğlu ve Hasan Haldızoğlu, şimdi de Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahallesinde yapılacak olan AFAD Konutları binasının yapım işini teslim aldı. Sözleşmeyi imzalayan Haldızoğlu, "

Akçaabat İlçemizin Yıldızlı Mahallesinde başlayacak  olan AFAD Konutları projenin sözleşmesini Ana Firma CENT-VRK firma Yetkilisi Furkan Varlı ile imzaladık şehrimize ve bizlere hayırlı olsun inşallah" dedi.

Editör: TE Bilisim