Karamollaoğlu konuşmasına Trabzonspor’u tebrik ederek başladı. Karamollaoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hasan Bey’i dinledik. Allah razı olsun, Trabzon’umuzun bütün dertlerine bakmış olan ilçeleri ile mezraları ile birlikte ve ilçe için ne yapılması gerektiği konusunda fikir üreten, düşünce ortaya koyan bir sunum yaptı.  Gördüğümüz odur ki Trabzon’un bir kucaklayıcı insana ihtiyacı vardır, büyükşehir belediye başkanı olarak. 1994 ruhu diyorlar ya, herhalde 1994 ruhunu getirse getirse Hasan Bey kardeşimiz getirecek” dedi.
 
Şehirlerde Ciddi Problemler Var
 
Karamollaoğlu yaptığı açıklamada, “Şuan da ülkeyi yönetenler metal yorgunluğuna uğradılar. İnsan uzun zaman aynı meseleler ile karşı karşıya kalırsa yorgunluk meydana gelir. Metal yorgunluğu bir insan da bir toplum da meydana gelirse onu düzeltmek mümkün değildir. Bu arkadaşlar tam 16 buçuk yıldır iktidardalar. Problem çözemiyorlar, fikir üretemiyorlar.  Bizim yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Mahalli seçimler ülkenin yönetimini etkilemeyecek. Sadece bizim şehirlerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi etkileyecek. Ancak bugün artık bu beldelerde de ciddi problemler olmaya başladı. ” diye konuştu.
 
Problemleri Çözemediler
 
“İktidar partisinin ortaya koyduğu en ciddi problem beka problemi. Öyle diyorlar. Kendileri 16 buçuk sene önce beka problemi diye bir problemden bahsettiklerine hiç şahit olmadım. Şimdi bir beka problemi varsa bunu meydana getiren bizzat kendileri, beceremediler. Problemleri çözemediler, eğer varsa bir beka problemi bu sebeple ortaya çıktı. Ancak ben Türkiye’nin bir beka problemi olduğu kanaatinde değilim. Bizim şuan da kucaklaşmaya ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.
 
Bütün İlçelere Eşit Mesafede Olacağız
 
Saadet Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Saka yaptığı açıklamada projeleri ile ilgili bilgi verdi. Sorunları çözeceklerini ifade eden Saka, "Gençlerimiz önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Gençlere umut olacağız. Genç beyinleri göçe feda etmeyeceğiz. Bu şehri yeniden ayağa kaldırmamız lazım. Hep beraber taşın altına elimizi koyup şehri ayağa kaldırmamız lazım. Bunu beraber başaracağız. Biz buna inanıyoruz. Sorunu muhatapları ile yerinde çözeceğiz. Bizim Trabzon'dan başka büyük bir sevdamız yok. Bütün engelleri kaldıracağız. Fındık üreticimizin sorunlarına merhem olacağız. Her ilçeye fındık entegre tesisleri kuracağız. Kırsal kalkınma olmadan kentsel kalkınma olmaz." ifadelerini kullandı. Saka açıklamasında bütün ilçelere has ürünler ile ilgili çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Saka bütün ilçelere eşit mesafede olacaklarını söyledi. Saka, "Trabzon'un hak ettiği değeri kazanması için var gücümüzle çalışacağız. Kapımız herkese açık olacak. Şeffaf olacağız. Halkımız ile bütünleşeceğiz." şeklinde konuştu.
 
31 Mart'ta Milli Görüş...
 
Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, “1994 yılında Milli Görüş ile yerel seçimde tanışmıştı Trabzon. Şimdi bugün 31 Mart akşamı yeniden başta büyükşehir belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri ile birlikte yeniden Milli Görüşe kavuşacağımızın işaretini bugün bu salonda görüyoruz” dedi.
 
Çok Sayıda Kişi Katıldı
 
Toplantıda partililere Saadet Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın Trabzon'da yaptığı bir konuşama dinletildi. Toplantıya; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hasan Saka, İl Başkanı Cevat Kurt, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, STK temsilcileri, ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.
Sonay ÇALUK
Editör: TE Bilisim