İl Başkanı Akar yaptığı açıklamada “Akp genel başkanı ekonomik krizi iç ve dış güçlere yükledi işin içinden çıktığını sanıyor.Atma recep onların hiç ama hiç bir etkisi yok.2013 den beri muhalefet, ekonomistler seni ikaz ediyor.Bu gidişle bu ülkeyi batıracaksın dediler mi dediler. Ben bu ekonominin kitabını yazdım diyordun, şimdi ne oldu? Yabancı güçlere kitabımı çaldırdın?” dedi.  

Akar, açıklamasında şunları kaydetti: 

“Aklımızla oynama. Hataların sorumlusu tek adam olarak sensin.Gelelim neticeye; batırdın be Recep! Övündüğün inşaat sektörü battı. Demir 10 tl yi aştı, çimento 35 tl yi buldu, beton 500 tl ye yaklaştı. Bütün malzemeler en az yüzde 100 arttı. İnşaatların durması demek işsizliğin artması ,  para döngüsünün bitmesi, vergi alamamak demektir. Gıda maddeleri aynı durumda.

Esnaf iflas etmek üzere, çiftci bitti, emekli yok oldu. Millet inim inim inliyor. Senin derdin koltukt. Okulları kapatarak şehre göç ettirdiğin kadrolu seçmenlerin köye dönmek zorunda kalacaklar. 

En büyük darbeyi de onlardan yiyeceksin. Eski krizlerde elde avuçta yastık altında birikimlerimiz vardı. Onlarla krizleri kısa sürede atlattık. Bu senin yarattığın kriz en az 5 yıl sürecek. Ekonomik krizi asla yönetemezsin, hiçbir sektöre de müdahale edemezsin. 

Editör: TE Bilisim