‘Merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş ömrünü birlik ve beraberliği inşa etmeye vakfetmiştir. Merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş, ömrünün tamamını İslam dünyasının birliğini ve beraberliğini temin edecek çalışmalara vakfetmiştir. Bu çerçevede Şii-Sünni, Alevi-Sünni düzleminde çatışma ortamı oluşturacak iç ve dış mihrakların faaliyetlerini tam zamanında tespit etmiş, derhal eyleme geçerek gerekli uyarıları yapmıştır. Küresel güçlerin özellikle Türkiye ile İran, İran ile Suudi Arabistan arasında savaşa varabilecek anlaşmazlık zemini oluşturmaya gayret ettiğine işaret etmiş, böyle bir gelişmenin İslam âlemi için yıkım olacağını vurgulamıştır. Başta Türk milleti olmak üzere İslam dünyası bu tarz gelişmelere karşı uyanık olmalıdır. Haddi zatında Ehl-i Beyt Külliyatı bu tarz girişimleri bozacak müthiş bir panzehirdir.

İKİ DÜNYA BİRDİR BERABERDİR, KARDEŞTİR
 
Bununla birlikte iki dünya arasında ciddi farklar yoktur, nüanslar vardır. Ciddi farklar olsaydı hac ve umre zamanında Mekke'de Beytullah'ta, Medine'de Mescid-i Nebevi'de aynı safta namaza durulur muydu? Kâbe etrafında birlikte tavaf edilir miydi? Mekke'de ve Medine'de kimse kimsenin mezhebini ve meşrebini sormazken, dünyanın geri kalanında neden farklılıklar kaşınıyor? Allah (cc) Kuran-ı Kerim'de "Ancak müminler kardeştir" buyuruyor. Bu kardeşliği yaymak zor değildir.

FİTNE VE FESADA KARŞI YEKVÜCUT MÜCADELE EDECEĞİZ
 
BTP Lideri Hüseyin Baş, “Bağımsız Türkiye Partisi olarak Merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş'ın bize emanet ettiği tüm eserlere ve fikirlere sahip çıkmayı boynumuzun borcu addediyoruz. Bu noktada Gadir-i Hum Gününün önemini ve manasını Türk milletine ve dünyaya anlatmaya devam edeceğiz. Şii-Sünni, Alevi-Sünni eksenlerinde çıkarılabilecek her türlü fitne ve fesada karşı yekvücut mücadele edeceğimizin altını çizmek isteriz.’
 
Editör: TE Bilisim