Artvin ve Rize'de yaşanan sel felaketin dolayı bölgede çeşitli ziyaretlerde bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ziyaretlerinin ardından Trabzon'un Akçabaat ilçesinde partililer ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. İnce, dere yataklarını, iklim değişikliğini, küresel ısınmayı konuşmaları gerektiğini ifade ederek "Buna kader deyip geçemeyiz'' dedi.

Artvin ve Rize'de sel bölgesindeki incelemelerinin ardından Trabzon'un Akçaabat ilçesine gelerek ziyaretleri sırasında gördüklerini değerlendiren İnce, restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

''kader mücadele etmektir''

Konuşmasına sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik diye başlayan İnce '' Biz bu bölgedeki insanlarımızın sorunlarını takip etmek için , yerinde görmek için buraya geldik. Doğal afetleri toplum olarak konuşmalıyız. Masaya yatırmalıyız. Japonya'da deprem oluyor kimse ölmüyor. Bizde deprem oluyor şehir yerle bir oluyor. Dere yataklarını, küresel ısınmayı konuşmalıyız. Kader deyip geçemeyiz. Kader mücadele etmektir. Direnmektir. Aklı bilimi kullanarak hareket etmektir. Bunları kullanmadığımız takdirde daha çok kafamıza kuru çay fırlatırlar.'' diye konuştu.

''Türkiye'nin Sınırları Kevgire Dönmüş''

''Sokaktaki 10 kişiden birisi sığınmacı, buna bir çözüm bulmamız lazım." diyen İnce, ''Türkiye'nin sınırları kevgire dönmüş. Bir ülkenin sınırı, hududu o ülkenin namusudur. Yol geçen hanı gibi kafileler halinde 3 bin kilometre uzaktan Afganistan'dan Türkiye'ye insanlar akın akın yollarda. Memleket Partisi iktidar olduğunda Suriye'nin resmi yönetimiyle masaya oturacağız, karşılıklı büyükelçi atayacağız, onların güvenliklerini sağlayarak, nasıl ki bayramda memleketlerine gidebiliyorlarsa bayramdan sonra da memleketlerine göndermenin yolunu arayacağız.'' dedi.

''Basın Toplantılarına Sırtımı Dönerek Çıkmayı Düşünüyorum''

Medyanın kendisine ambargo uyguladığını ifade İnce ''Türkiye'de rekortmen olduğum bir konu var. Beni kimse geçemiyor. Medya ambargosu, iktidar medyasında da muhalefet medyasında da yer bulamıyoruz. Medyanın yüzde 90'ı iktidarın, yüzde 10'u da muhalefetin elinde. İktidarı eleştirirsen iktidar medyasında yer alamazsın, muhalefet medyasında ise hiç yer alamazsın. '' dedi.

Konuşmasına devam eden Başkan İnce '' Yandaş basın, fondaş basının bana yönelik ambargosunu kırmak için bundan sonra basın toplantılarına sırtımı dönerek çıkmayı düşünüyorum. İlk örneğini göstereyim size. Mesela bundan sonraki basın açıklamamı şöyle yapacağım. Burada tabii yerel basını, siz emekçileri kastetmiyorum. Patronlarınızı kastediyorum. İnşallah bizim iktidarımızda özgür, tarafsız, adil, çağdaş, yanlı olmayan, yandaş olmayan bir medya düzeninin de önünü açmış olacağız." diye belirtti.

İnce'ye, Genel Başkan Yardımcısı Gaye Usluer ile İl Başkanı İbrahim Değirmenci ve teşkilat üyeleri eşlik etti.

Editör: TE Bilisim