Gençlik ve Spor Bakanına “Bilim Kurulu’nun onaylamadığı, Sağlık Bakanının sorumluluk almadığı bu kararın arkasında kimler var?" diye sordu.
 
Koronavirüsün Türkiye'de etkisinin devam ettiği bu süreçte futbol müsabakalarının oynatılmak istenmesinin yanlış olduğunu söyleyen Örs, "İnsan sağlığı herşeyden önemli. Yaşadığımız bu salgın sürecinde bunu daha iyi anladık. Dünya çapında etkili olan pandemi sürecinde ülke olarak da çok büyük zorluklar yaşıyoruz ve kayıplar verdik. Bugün salgının yayılmasında, vaka sayılarının ve ölümlerin azalmasında belli bir noktaya geldik.

Temennimiz bu salgının tamamen bitmesi. Bu yüzden tedbiri elden bırakmamak gerekir. O yüzden alınan karar da, açıklanan tarihte yanlış. Yüzlerce sporcu, hakem, görevli personel ve güvenlik güçlerini temasın kaçınılmaz olduğu bir oyunda yan yana getirmek dönüşü olmayan sorunlara yol açabilir. Spor kulüplerinin yapmış oldukları testlerde futbolcu ve çalışan personellerde pozitif sonuçlar çıktığına şahit oluyoruz. Bunun en son örneği Erzurumspor. Bütün hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Allah korusun yaşanacak bir olumsuzlukta sorumluluğu kim üstlenecek? Alınan bu karar tekrar gözden geçirilmelidir." dedi.
 
Editör: TE Bilisim