AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize ve Trabzon İl kongrelerini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Şubat ayı ortalarında gerçekleştirmeyi arzuladıklarını söyledi. Milletvekili Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da her iki kongreye katılmak istediğini kaydederek bu nedenle iki ilin kongresinin aynı gün veya birer gün arayla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına göre ayarlanacağını kaydetti.

REVİ, GÖREVİNİ HAKKANİYETLE YAPTI

Milletvekili Avcı, daha önce Genel Merkezde yapılan çalışmalar neticesinde tüm il kongrelerini bu ay sonu tamamlamayı planladıklarını ancak Kovid-19 nedeniyle kongrelere de ara vermek zorunda kaldıklarını ifade ederek, kongrelerin kısa süre içinde başlayacağını ve bölgemizde 18-19 Ocak gibi Çorum ve Amasya kongrelerini gerçekleştireceklerini kaydetti. Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in onayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında görevlendirildiğinden Trabzon’da bir değişikliğin hasıl olduğunu kaydeden Milletvekili Avcı, Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin 5 yıl boyunca görevini hakkaniyetle yaptığını kaydetti. Trabzon için yeni il başkanı belirleyeceklerini ve bunun için ilk çalışmayı Trabzon’da gerçekleştirdikleri görüşmelerle gerçekleştirdiklerini kaydeden Avcı, sürecin tarihi ve kültürel yapısı itibariyle lokomotif bir şehir olan Trabzon için hayırlı olmasını diledi.

ŞUBAT AYI ORTASINDA YAPILMASI PLANLANIYOR

Milletvekili Avcı, Rize ve Trabzon il kongrelerini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla aynı gün yapmayı arzuladıklarını ifade ederek, “Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza da konuyu esasen arz ettik. Rize ve Trabzon kongrelerini aynı gün yapmak istiyoruz. Birer gün arayla da olabilir ama muhtemelen aynı güne denk getireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her iki kongreye de katılmasını arzu ediyoruz. Kendisi de çok arzu ediyor. Eğer programı uygun düşerse mutlaka O’nun programına uygun bir şekilde iki kongreyi de gerçekleştirmiş olacağız. Öngörmüş olduğumuz takvim de muhtemelen Şubat ayının ortaları gibi. Biz Rize ve Trabzon kongrelerini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Niyetimiz bu ama sayın Cumhurbaşkanımızın programı ne kadar el verir O’na uygun şekilde hareket etmek durumundayız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim