Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Tarım, MHP'nin Trabzon'daki il ve ilçe yönetimlerinin başarılı olduğunu söyledi. Tarım, "Trabzon'da liyakatlı, bilgili, çalışkan bir yönetim oluşturduk. Yönetimimizin tüm kadrosu ile gurur duyuyorum. Tüm yöneticilerimiz il başkanlığı yapabilecek kapasitede" dedi.

GÜÇLÜ EKİP, GÜÇLÜ YÖNETİM

Trabzon'da sürekli sahada olduk. MHP'yi diri tutmaya, halkın içinde olmaya, seçimler geldiği zaman sahaya çıktığımızda vatandaşımızın 'Sahaya niye şimdi çıktınız. Neredeydiniz' dedirtmemek için her an sahada olduk. Yaklaşık bir yıldır Covit dönemi yaşıyoruz. Bu süreçte kongremizi yaptık. Şölen havasında geçen kongremiz neticesinde çok mükemmel bir yönetim oluşturduk. Ekibimiz, Trabzon'da çok güçlü ve kapasitelidir. Ekibimile her an alandayız. 2023 genel ve 2024 yerel seçimlerinde cumhur ittifakı kapsamında genel merkezimizin aldığı tüm kararlara uyarak çalışmalarımızı yapacağız.

TRABZON'DA HERKES VATANSEVERDİR

Yerelde siyaset yapıyoruz. Herkes burada birbirini tanıyor. Trabzon'da birbirimizin cenazesine, düğününe katılıyoruz. Eskiden beri diyaloglarımız var. Yereldeki siyasetçileri üzecek bir davranışta bulunmadım. Bizim siyasetimiz sadece Ankara odaklı, genel merkezimizin siyasetine odaklı. Merkezlerindeki siyasetçilerin yaptıkları hataları kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu partilerin Trabzon'daki tabanları da vatanseverdir. Problem yukarıdadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olan CHP'nin tavan kısmının Kuvay-ı Milliye anlayışından çıktığını görmekteyiz. Son zamanlarda genel başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin yapmış olduğu çıkışlarda çok haklıdır.

MURAT BAŞKAN ZORU SEÇTİ

Cumhur ittifakı kapsamında Trabzon'daki belediyeleri hep birlikte kazandık. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu, yaklaşık 2 yıldır adeta kentin vizyonunu değiştirdi. Valilikten ayrılmış, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile Trabzon'a aday gösterilmiş ve seçimi kazanmıştır. Trabzon'a adeta bir belediye başkanı eli değdi. Sokaklara baktığımız zaman, çalışmaları görüyoruz. Her tarafta çalışmalar yapılıyor. Siyaseti düşünüp, önümüzdeki seçimleri düşünen bir belediye başkanının en son yapacağı işleri yapmaktadır. Zoru seçmiştir. Amacı Trabzon'a hizmettir. Kendisinin dürüst bir insan olduğunu biliyoruz. Seçimlerden önce belediye başkanlarımızla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'yu ziyarete gittiğimiz zaman, kapıda Van'dan bekleyen yaklaşık 20 kişi vardı. Bakanımıza, 'Valimizi almayın' diye gelmişlerdi. Murat Başkanımız Trabzon'umuza güzel hizmetler yapmaktadır.

ZOR OLANI SEÇTİ

Amaç hizmet değil de gelecek seçimler düşünülmüş olsaydı Murat Başkanımız bu çalışmaları yapmazdı. Seçimi düşünen birisi altyapıya hiç müdahale etmeden oraya harcayacağı parayı üst yapıda göz boyayacak işler yaparak milletin takdirini kazanabilirdi. Ama, Murat Başkan zor olanı ve yapılması gerekeni yapmaktadır. Kentimizden bir Orhan Karakullukçu geçti. Ondan sonraki diğer başkanlarımızın da ilimize güzel hizmetleri olmuştur. Bugünkü hizmetlere bakmak durumundayız. Güzel ve başarılı hizmetler yapılmaktadır.

ŞALPAZARI VE ÇARŞIBAŞI'NA MHP ELİ

Trabzon'da Cumhur ittifakı kapsamında Şalpazarı ve Çarşıbaşı İlçelerinde MHP'li başkanlar aday gösterildi. Şalpazarı'nda Refik Başkanımız, Çarşıbaşaşı'nda Mümin Başkanımız'dan Allah razı olsun. Görevlerini çok başarılı bir şekilde yapıyorlar. İki ilçeyede baktığımız zaman, ilçelerin çehrelerinin değiştiğini görüyoruz. Ankara'da yaptığımız toplantıda, MHP'li belediyelerle ilgili, dışarıdan bakan birinin 'Buraya MHP eli değmiştir' demesi için çalışmalar yapıldı. Şalpazarı ve Çarşıbaşı'na MHP elinin değdiğini kısa zamanda hissettirmişlerdir. Genel Başkanımızın ittifakı ve Yeni Kapı Ruhuna sadık kalarak girilen yolda birlikte hareket etmemizin gücü ve belediye başkanlarımızın gayretli çalışması ile ilçelerimiz güzel yatırımlar aldı. Başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere 4 tane Trabzonlu bakanımız ve AK Parti milletvekillerimiz hiçbir ayrım yapmadan hizmetleri eşit derecede ilçelere getirmişlerdir.

İKİNCİ GEZİ OLAYI MÜMKÜN DEĞİLDİR

Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok güçlü ve büyük devlettir. Boğaziçi Üniversitesi'nde olan olayları geçmişte çok gördük. Burada kesinlikle öğrenciler hedef alınmamaktadır. Öğrencilerin içerisinde illegal örgütlerle beraber, gönül bağı olan bazı kesimlerin dışarıdan gelen takviyelerle yaptıkları bir ayaklanma söz konusudur. Bu bir provadır. Amerika'da yapılan ayaklanmaların sonucunda bunlara karar verilmiştir. Yeni bir 'Gezi olayları' yapılmaya çalışılmaktadır. Bunun da mümkünatı yoktur.

ŞALPAZARI'NDA HER ŞEY DEĞİŞTİ

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, ilçede tek bir şeyin değiştiğini ifade ederek, değişenin her şey olduğunu söyledi. Kurukız, "Şalpazarı ilçemize 2014 öncesi ve sonrasına bakmak lazım. İlçemize 2014 öncesinden bakıldığında önemli bir değişim yaşadı. Hazırladığımız, devam eden, tamamladığımız, ihale aşamasına getirdiğimiz, planladığımız birçok proje var" dedi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Şalpazarı ilçemize 2014 öncesi ve sonrasına bakmak lazım. İlçemizde bir şey değişti. Gerçekten her şey değişti. Neler değişti. Hükümet konağından, caddelerinden, yürüyüi yollarından, aydınlatmasından, yüksekokulunan, öğretmen evinden, belediye binasından, gençlik merkezinden, spor salonlarından, bunun yanında kadın kültür evinden, araç parkınan baştan sona değişti. İlçemize 2014 öncesinden bakıldığında önemli bir değişim yaşadı. Hazırladığımız, devam eden, tamamladığımız, ihale aşamasına getirdiğimiz, planladığımız birçok proje var. Allah nasip ederse dönemimiz içinde Şalpazarı'nı bir cazibe merkezi haline getireceğiz.

İSTİHDAM ARTACAK

Şalpazarı ilçemizde istihdam artırıcı, işsizliği önleyici tedbirlerden biri olarak DOKA ile bir proje yaptık. Büyükşehir yasası ile kapanan Geyikli Belde belediye binamızı bir şapka fabrikasına vermiştik. Şu anda yaşanan bir krizden dolayı fabrika kapandı. Bizde belediye olarak 30 kişinin istihdam edeceği bir atölyeye dönüştürüyoruz. Belediyemizin şirketinden istihdam sağlayacağız. İnşallah 2 aya kadar açmayı planlıyoruz. Türk Bayrağı, şapka, iş tulumu ve yelek üreteceğiz. Kurumlarımıza yüzde 18 KDV ödemeden malzeme temin edeceğiz. Atölye, belediyemizin şirketi tarafından işletilecek.

MURAT BAŞKAN TALEPLERİMİZİ GÜN GÜN TAKİP EDİYOR

Otopark işletmeciliği, Büyükşehir Belediyemizin uhdesinde. Büyükşehir Belediye Başkanımız seçimden önce bana, 'İlçenizle ilgili 3 önemli sorunu söyleyin' demişti. Birincisi köy yolları, ikincisi de otopark demiştim. Geçen hafta ilçemizi ziyaret etti. Neler yapabilirizi konuştuk. Taleplerimizi yeniden dile getirdik. Bunların en başında da otopark var. Başkanımız da 2021 yılı içinde bu konuya önemli ölçüde neşter vuracağını söyledi. Murat Başkanımız taleplerimizi gün ve gün takip ederek bize destek veriyor. 40 Milyon TL'lik bir su ihalesine çıkmak üzereyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.

YÜKSEKOKULLA SOKAKLAR CIVIL CIVIL

Şalpazarı'nın hayali olan yüksekokul bizim dönemimizde tamamlandı ve hizmete açıldı. 2014 seçim öncesinde mahallerimizi gezerken, vatandaşımızın öncelikli taleplerinin başında yüksekokul geliyordu. Allah'a şükürler olsun, 'Yüksekokulu hallet başka bir şey istemiyoruz' diyen vatandaşımızın taleplerini yerine getirdik. Binayı hazırlayıp, tefrişatını yaptık. Trabzon Üniversitesi'ne törenle devrini yaptık. Katkılarından dolayı ilçemizin gururu Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen'e de teşekkür ediyorum. 2020-2021 eğitim öğretim yılında itfaiyecilik bölümünde 41 öğrencimiz uzaktan eğitimle, eğitimlerine başladı. Önümüzdeki yıllarda farklı bölümlerde eklenerek Şalpazarı sokakları inşallah cıvıl cıvıl olacak.

ŞALPAZIRLILAR HER YERDE

Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen'den ilçemiz adına çok fayda görüyoruz. Şalpazarı'nın yollarında, okullarında, camilerinde, belediye binasında, yaylalarında her yerde hizmeti var. Hilmi Türkmen, başkanımız bizim medarı iftiharımız. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir bakanımızdan da destekler görüyoruz. Şalpazarı Belediyemizin nikah ve toplantı salonunu yapacak. İnşallah oraya da adını vereceğiz. İki değerli ismin yanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimlerden sorumlu genel müdür Turan Konak, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Nükleer Enerji Düzenleme ve Denetleme Kurulu ikinci başkanı Necati Yamaç, PTT Daire Başkanı Rahmi Coşkun, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ilçemizin değerlerindendir. Şalpazarı bürokraside kabuğunu kırdı. İnşallah önümüzdeki dönemde bu sayılar artacak. Şalpazarı hem kültürel, hem temsiliyet hem de devletin önemli kademelerinde yerini alacaktır.

7 KARDEŞ

İlçemizin yedinci kardeş ilçesini meclisimizden geçirdik. Çorum'un Osmancık İlçe Belediyesi'ni il başkanımız Sayın Bekir Sıtkı Tarım ve Çarşıbaşı Belediye Başkanımız Sayın Mümin Nuhoğlu ile ziyaret ettik. Orada yaptığı işler bizi heyecanlandırdı. 2 yıl gibi kısa sürede MHP'li bir belediye başkanının nasıl dokunuşlar yaptığını gördük. Onun güzel hizmetleri ile de gururlandık. Kendisini tebrik ettik. Hem kültürel ilişkiler babında hem de ikili projeler geliştirip ilçelerimizin önemli sorunlarına katkı amacıyla aldığımız meclis kararı ile kendilerine ilettik. Onlarda önümüzdeki ay kendi meclislerinde kararı alacaklar. Yedinci kardeşliğimiz Şalpazarılılara hayırlı olsun.

200 BİN NÜFUS

Şalpazarı'nın tabelada yazan 11 Bin nüfusunun yanında özgül ağırlığı 200 bin olan bir ilçemizdir. Sadece İstanbul'da yaşayan 94 bin vatandaşımız var. Üsküdar'da da bir belediye başkanlığı kazandık. MOBESE kameraları ile Ağustos ayında ilçemize giren araç sayısının 93 bin 700 olduğunu kaydettik. Bizim arkamızda başka ilçe olmadığına göre, yaylalarımızla, mahallerimizle birlikte 200 bin özgül ağırlığı olan bir ilçeyiz. Girişi olup çıkışı olmayan bir ilçeyiz. Aynı Trabzonspor gibi.

YOLLARIMIZ GÜZEL

Şalpazarı-Beşikdüzü arasında çok güzel ve virajlı bir yolumuz var. Yolumuz da çok güzeldir. Tek gidiş geliş bir yol. Gönül duble yol olsun ister. Ama bunu isterken de diğer işlerimizi belli bir seviyeye getirmiş olmamız lazım. Köy yolları, Kadırga yolumuz ve Grup Yollarımızı da düşünerek bunları istemek lazım.

UYUMLU TEŞKİLAT

Şalpazarı'nda öyle bir yönetimimiz varki, her kademeyi yönetebilir. Şalpazarı'nda 20 kişilik kaliteli yönetim kurulu üyeleri oluşturuldu. Mimar, mühendis, iş adamları, kadın girişimciler, dernek başkanları ile mükemmel bir yönetim var. Onlarla birlikteyiz. Çok güzel çalışıyorlar. Ömer Başkanımız yönetimini güzel oluşturdu. Kendilerini tebrik ediyorum. Biz teşkilatçıyız. Ülkü Ocaklarında yetiştik. İlde çok uyumlu bir MHP teşkilatı var. Fikir, lider, teşkilat doktroni öncülüğünde görevimizi yaparız.

EN BÜYÜK AVANTAJIM EKİBİM

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, balıkçılık ve keşanın başkenti olan ilçesinin adeta kaderini değiştirdi. Sahil dolgu alanından, balıkçılık müzesine, sanayi sitesinden, keşanın dokunması ve pazarlanması alanında bir çok yeni projeye imza atan Nuhoğlu, en büyük avantıjınında genç ve dinamik ekibi olduğunu söyledi.

ÇARŞIBAŞI İÇİN 3 ÖNCELİK

Çarşıbaşı için geldiğimizde hedeflerimizi belirlemiştik. En büyük avantajımız, ekibimiz ve cumhur ittifakıydı. Genç ve dinamik bir ekiple yola çıktık. Yönetimlerimiz hep genç. Çarşıbaşı'nın önceliklerini belirledik. En büyük önceliğimiz üniversite, sanayi sitesi ve sahilimizin rantabl, kullanılabilir, yaşanılabilir bir yer olması için önceliklerdi. Bunlarla iligili çalışmalara başladık. İlk aşamada YÖK'le görüştük. Sonra Trabzon Üniversitesi ile görüştük. Üniversite ile alakalı karar bu ay sonu çıkacak. Sahilimizdeki 15 Milyon TL'lik bir yatırımın tahkimatlarını yaptık. Tahkimatlarımızın birinci ve ikinci aşaması bitti. Üçüncü aşaması da bitmek üzere. Bu anlamda ilçemize 156 dönüm bir arazi kazandırdık. Dolgu imar planlarını a onaylattık. Fuar alanları, teknik alanlar, spor alanları ve park alanları proelerimiz oluşturuldu. Sahilde gençlik merkezi ve halı saha, basketbol sahaları ve tenis kortları koyacağız. 2 tane restoran olacak. Terminal de orda olacak.

BALIKÇILIĞIN MERKEZİ

Çarşıbaşı'mızın en büyük avantajlarından bir tanesi balıkçılığın merkezi olması. İlçemizde her an taze balık bulabilirsiniz. Bu bizim için çok büyük avantajdır. İlçemizde balıkçılıkla alakalı Türkiye'nin en büyük 12 firması da Çarşıbaşı'ndadır. Sanayi sitesi bakımından da 5 bin ve 50 binlik planları oluşturdu. Ticaret Bakanımızla da görüştük. İnşallah yakın zamanda başlayacak. Sahil dolgu alanımıza bir balıkçılık müzesi yapmayı planlıyoruz. Onun yanında da keşanı üreten üreticilerimizin keşanı orada üretip ve satabilecekleri bir alan da yapacağız.

BÜYÜKLİMAN HAVZASINA DOĞALGAZ

Doğalgaz sadece Çarşıbaşı için değil Büyükliman Havzasındaki 5 ilçe ve Eynesil'e 2025 yılında doğalgaz gelecek. Enerji Bakanımızla da konuyu görüştük. Çarşıbaşı'nın bir dezavantajı vardı. Karayolları sınırları içinde kaldığımızdan karayolları bize kazı için müsade etmiyordu. Bundan önce bu konuda girişim yapılmamış. Doğalgazla alakalı çalışmalarımızı yaptık. Karayollarından geçiş sağlanamadığınan alternatif yollar yaptık ve o yolları bitirdik. Doğalgaz firması geldiğinde alternatif yolları hazırdır.

YAVUZ YOLU İKİNCİ ETAPTA

Çarşıbaşı İlçemizde bir Yavuz Grup Yolu var. Benim çocukluğumdan beri bu yol gündemde. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu yola aşırı özen gösteriyor. Benden önce de büyük destek oldu. Birinci aşama bitti. İkinci aşamaya kazmayı vurduk. İkinci aşama bittikten sonra 4 kilometrelik bir mesafe kalıyor. Bakanımız söz verdi. İkinci aşama bitince o kısmı da üçüncü aşama olarak yapacağız. Bunun haricinde aşırı derecede yol ağımız var. Yavuzköy'ün içerisinde sadece 84 kilometre yolumuz var. Çalışmalarımızı yaptık. Kendi dönemimde sadece 22 kilometre yeni yol açtım. Kırsal alanda beton ve asfalt yapmadıktan sonra her yağmurdan sonra yollar bakım istiyor. Kırsal alanda beton ve asfalta öncelik verdik.

BÖLGEDE İLK OTİZM MERKEZİ

Çarşıbaşı'nda engelsiz yaşam ve otizm merkezi yapıyoruz. İlimizde ve bölgemizde yok. Bu merkezle alakalı arazimizi otizm merkezi yapılması için protokolü yaptık. Bunu inşallah ilçemize kazandıracağız. Bölgemizdeki engelli vatandaşların tedavi edileceği bir merkez olacak. İhale için projemiz bitmek üzere.

UYUM İÇİNDEYİZ

İlçe Başkanımız Hüseyin Başkan Çarşıbaşı'ndaki benim nefesim. Her yola beraber gideri. AK Parti ilçe başkanımız Hakan Başkanla da istişare içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

BOĞAZİÇİ'NDEKİ OYUN BÜYÜK

İstanbul'daki üniversitedeki olaylar, yurt dışından ülkemize yapılan baskılar ve nifaklarla bir gezi olayı yaşatılmak isteniyor. Polisimiz müdahale edince de hemen polise 'Katil polis' benzetmesi yapıyorlar. Uzun yıllar Almanya'da yaşadım. Orada gözümün önünde bir Alman vatandaşı bir olayda polise elini kaldırıp bıçağı doğrulttuğunda polis onu orada tabancası ile vurdu. Ayağından da atmadı, direk göğsüne ateş etti. Ben Almanya'da kaldığım sürece de orada görevine devam etti. Ülkemizde herkes özgürlük, demokrasi, insan hakları diyor. Okullarımız kapalı. Özgürlük ve demokrasi denilen yerde eğitim bitmiş. Oradaki çocukların elinde el bombası var. Bizim ecdadımız her gittikleri yerde yaşayanları özgür bırakmıştır.

SPORA DESTEK

Spora da destek veriyorum. Futbol takımımız BAL liginde. Bayanlar voleybol takımımız İskofya Spor namağlup olarak önde gidiyor. Gençlerimizi spora teşvik etmek için elimizden geleni yapıyoruz. İskofyaspor'da lider olarak yoluna gidiyor.

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim