Cora, yayımladığı mesajında Türk milletinin şanlı tarihinin altın halkalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümünün kutladığına işaret ederek, İstiklal Harbi'nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu topraklar için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad etti. 

MASAYA YUMRUĞUNU SERT BİR ŞEKİLDE VURAN BİR TÜRKİYE VAR

Cora, “26 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz, verilen çetin mücadelelerinin ardından Dumlupınar’da zafere taşınmıştır. 30 Ağustos’ta kazanılan bu destansı zaferle milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos’un arkasında da gözlerini kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımızın cesaretleri vardır. 

Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakarlık ve cesareti göstermeye hazırdır.  Türk Silahlı Kuvvetlerinin milli bekamızı korumak gayesiyle sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğü mücadele, bunun en açık delilidir. Türkiye husumetini politikalarının merkezine yerleştiren güçlere ve onlardan cesaret alan terör örgütlerine karşı kararlı bir duruşu bunun örneğidir. Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ta ve Doğu Akdeniz'de ülkemize karşı kurulan tüm tuzakları bozduk, bozmaya da devam ediyoruz. Milletimizin haklarının gasbedilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz.  Artık masaya yumruğunu sert bir şekilde vuran bir Türkiye vardır. Büyük Zafer'den aldığımız ilham ve cesaretle Türkiye’yi daha aydınlık, daha müreffeh bir geleceğe taşımak için mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim