Sosyal mesafe kuralları yerine getirilerek toplanan mecliste Özel ve Kamu bankalarından kredi kullanılması durumunda İller Bankası A.Ş.’den teminat mektubu alınması için Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşüldü. 

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi bugün ‘Olağanüstü” gündemle toplandı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yönettiği belediye meclisine 65 yaş üstü üyeler ‘Sokağa çıkma kısıtlaması’ nedeniyle katılamadı. Salon girişinde salona girecekler için dezenfektan ve hazır edilirken meclis üyelerinin de tedbirli geldiği görüldü.

Salonda sosyal mesafe dikkate alınarak meclis üyeleri sıralarda tekerli otururken bu nedenle birim ve müdür amirleri ile basın mensupları da salona alınmadı. 

Gündemde tek maddenin bulunduğu mecliste Koronavirüs salgının oluşturduğu olumsuzlukları gidermek, yatırımları ve ödemelerin aksamaması için İller Bankası A.Ş. veya diğer özel, kamu bankalarından, kredi alınması, Özel ve Kamu Bankalarından kredi kullanılması durumunda İller Bankası A.Ş.’den teminat mektubu alınması için Belediye Başkanına yetki verilmesine ilişkin madde müzakere edildiği belirtildi.
  
3 AYLIK TOPLANTILAR ERTELENMİŞTİ

Öte yandan hatırlanacağı üzere Çin’de başlayarak, Türkiye dahil tüm dünyada 5 milyondan fazla kişiye bulaşan Koronavirüs nedeniyle ülke genelinde büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantıları ertelenmişti. Bu süreçte mahalli idarelerin görevlerinin aksamaması için meclisin toplanmasının çok zorunlu olduğu hallerde, gerekli sağlık tedbirleri alınarak, ilgili mevzuat çerçevesinde olağanüstü toplantı yapılmasına izin veriliyor. Trabzon’da daha önce de Büyükşehir Belediye Meclisi yine Olağanüstü Gündem Maddesiyle toplanmıştı. 


 

Editör: TE Bilisim