Memleketi Trabzon’a gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Yerelde birçok şeyi düzeltmek için yola çıkmış bulunuyoruz.”dedi. İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Turan Aydoğan, Gökhan Zeybek, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İstanbul, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

KENTİ SAVUNMAK HER SİYASETÇİNİN GÖREVİDİR

Başkan Murat Çalık, “Bir Trabzonlu olarak İstanbul’da olsak da Trabzon için bir söz hakkımızın olduğunu düşünüyorum. Ekibimiz ile Türkiye’yi yönetecek güce sahip bir kadroya sahibiz. Hükümetler gelip geçicidir hiç kimse oturduğu koltukta menfaatleri doğrultusunda iş yapmamalı, şahsen değil toplumun menfaatine göre hareket edilmelidir. Trabzon hepimizin değeri bir yerdir. Trabzon yerel basını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da çok iyi tanıyor her birimizin bir siyasi duruşu vardır ama memleket bayrak lafı geçince siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakırız ve mücadele ederiz. İstanbul’da doğduğumuz toprakları temsil etmeye gayret ediyoruz. Ben mesleğim gereği teknik bir insanım ve şehrin şekillenmesinde önemli roller oynuyorum Siyasi vizyon yoksa teknik insan ne kadar ne anlatırsan anlatsın siyaset onun önünü keser…”ifadelerini kullandı. Trabzon tarihten gelen bir merkez antik çağlardan gelen bir özelliği var bundan dolayı kişilere bağlı bir kent hiçbir zaman olmamıştır. Trabzon yıllardır demiryolunu bekliyor. Her koşulda da Trabzon’a demiryolu gelmeli. Eski ve yeni Trabzon’u karşılaştırınca arada çok büyük fark oluştu denizden kopan bir Trabzon betonlaşmış durumda. Sahil yolu ile başlayan serüven Trabzon’u denizden kopardı.

Bu kenti savunmak her siyasetçinin görevidir. CHP olarak Trabzon’a demiryolu projesi bütçe görüşmesinin sıkı takipçisi olmaya devam edeceğiz. İBB Başkanı İmamoğlu ile yol arkadaşlığı yapıyorum. CHP de kişiye bağlı bir yönetim anlayışından ayrı bir anlayış belirliyoruz.

Devletin yönetilmesi sevk ve idaresi öyle eşle dostla olmaz devletin idaresi liyakat ile olur bugün sn. İmamoğlu Büyükşehir Belediyesini eşiyle dostuyla arkadaşıyla akrabalarıyla yönetmiyor liyakat ile yönetiyor. Yarın bu millet bizlere başka yerlerde görev verirse biz yine akılla, bilimle, liyakat ile yönetimi yöneteceğiz. Merak etmeyin geliyoruz az kaldı…”ifadelerini kullandı.

AYDOĞAN VE ZEYBEK’DE ORADAYDI

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, “Bir koyun bile güdemezsiniz diyorlar ya hani sürüleri gideriz bilimle akılla,  bağını koparılamadan siyasi bir yönetim anlayışı içerisindeyiz. Bizim işimiz bilimle ve akılla.” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, “2 bin yılından beri kazandığımız hiçbir başkanlığı kaybetmiyoruz bunu sizlerin huzurunda söylüyorum. Yeni bir yönetim anlayışını egemen kılmaya çalışıyoruz. Siyasal anlamda değişime ve demokratik parlamenter sisteme tekrar getireceğiz.”dedi.

EMEKLİMİZ HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Emekli vatandaşlara seslenerek yaptığı değerlendirmede, “Emekli olmuş vatandaşalar için, ülke için varını yoğunu ortaya koymuş bütün ömrünü bu ülkeye ömrünü adamış insanlarımız bin lira iki bin lira için ömür verdikleri ülkede saadet yaşamak için eziyet çekiyorlar. Bu vahim bir durumdur. Bizim emeklimiz daha köyüne gidemezken, Bakın Avrupa’daki bir vatandaş eşiyle çocuğu ile ülke ülke şehir şehir şehir gezerken bizim vatandaşımız neden onlar gibi olamıyor sorgulamıyoruz. Emekli vatandaşlarımız bunu çok iyi sorgulayıp değerlendirmesi lazım. Emekli insanlarımıza maaş vermeyi lütuf sanan bir hükümet ile nereye kadar gidecek.” İfadelerini kullandı.

GÖKSU VE GÜMÜŞDAĞ’A TAKINTILIYIM

Eskiden Bakanlar ve daha önemli kişiler sokaklarda vatandaşlarla bir araya gelip derdini dinlerdi şimdi kulaklarını tıkamış vatandaşın derdini bilmeyen bir yönetim anlayışı oluşturuldu. Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ve İBB Meclis üyesi Göksel Gümüşdağ ikisine de de takıntılıyım. Bbirisine Trabzonspor’dan dolayı diğerine de Trabzon’u Pontusçulukla suçlamasından ötürü ben kendisine Trabzon’u milli mücadele döneminde anlatan çok iyi bir kitap gönderdim okuyup okumaması ona kalmış.” ifadelerini kullandı.
Burak KOÇ
 
Editör: TE Bilisim