İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, iktidarın yanlış ekonomi politikaları nedeniyle ülkenin büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya olduğunu belirterek "TÜİK 2022 Nisan ayı Tüketici Fiyatları Endeksi rakamlarını açıkladı. Nisan ayı Enflasyon artışı %7,25,  yıllık enflasyon artışı ise %69,9 oldu. Enflasyon %70'e merdiven dayadı. Yılın ilk dört ayında enflasyon artışı da %32 olarak gerçekleşti. Bunlar TÜİK'in rakamları. Özel enflasyon araştırma kuruluşu olan ENAG ise;  yıllık enflasyon artışı oranını %156 olarak tespit etti. Bu rakam TUİK'in rakamlarının iki katından fazla! Türkiye İstatistik Kurumu Enflasyon rakamlarını düşük göstermek için  her yolu deniyor ama vatandaş TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyon artış rakamlarına inanmıyor." dedi. 

ENFLASYON FREN TUTMUYOR! 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs,İktidarın yanlış ekonomi politikalarının dar gelirliyi perişan ettiğini belirterek "Enflasyon artık fren tutmuyor.  Başta dar ve sabit gelirliler olmak üzere Emeklilerimiz, İşçilerimiz, memurlarımız çiftçi ve esnaflarımız enflasyon canavarının pençesinde yaşam mücadelesi veriyor. Bu yılın ilk dört ayında enflasyon %32 oranında artmıştır. Sayıları 10 milyonu bulan işçi ve BAĞ-KUR emeklilerine 6 aylık periyotlarda yılda iki defa gerçekleşen enflasyon kadar artış yapılmaktadır. Emeklilerimizin maaşlarına Temmuz ayına kadar artış yapılmayacaktır. Emeklilerimizin tahammülü kalmamıştır. 

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI 

Emekli zor durumdadır, bıçak kemiğe dayanmıştır.  Enflasyondan dolayı hak ettikleri kayıpları olan %32’lik enflasyon farkı hemen ödenmelidir. Memurlarve memur emeklilerinin  Enflasyondan dolayı kayıpları telafi edilmeli, enflasyon farkı dikkate alınarak maaşları artırılmalıdır. Aynı şekilde kamuda işçilerimizin de enflasyon kayıpları giderilmelidir.” ifadelerini kullandı. 

ASGARİ ÜCRET GÜNCELLENMELİ 

Örs açıklamasının bölümünde asgari ücretin 3 ayda bir güncellenmesi gerektiğine dikkat çekerek "Yüksek enflasyon yüzünden açıklanan asgari ücret artışı ilk üç ayda yok oluyor, asgari ücrete üç ayda bir güncelleme yapılması gerekir. Biz, İYİ Parti olarak üç ayda bir, asgari ücrete güncelleme yapılmasını ve çalışanımızın emeğinin, enflasyona karşı korunmasını öneriyoruz." dedi.
 

Editör: TE Bilisim