Ay 4 milyon liralık parkın 6 yıldır neden hizmete açılmadığını sordu. Konuşmasının başında, “Zamanın belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından, Üniversite Mahallesi’ndeki 5 bin 653 metre kare alana; bölgede ilk ve tek olduğu nitelendirmesiyle 4 milyon liraya inşa edilen park, üstlenici firmadan teslim alındığı günden bu yana vatandaşlarımız tarafından hiç kullanılamadı. Tamamlanmasının üzerinden yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen; içerisinde kapalı otopark, kapalı spor salonu, iki adet jimnastik salonu, bir adet squash salonu kafeterya, koşu pisti çocuk oyun alanı basketbol ve voleybol salonu olan bu yatırım ne yazık ki hizmete dönüşememiş.” ifadelerine yer veren İYİ Partili Meclis Üyesi Ay, Başkan Zorluoğlu’ndan bu konuda bilgi istedi.

TESLİM ALINIRKEN DENETLENDİ Mİ?

Öğrenci yoğunluğunun söz konusu olduğu bölgedeki parkın pandemi döneminde onarılarak gençlerin hizmetine sunulmasını istedi. Ay, “Evet  pandemi dönemindeyiz ben de bu dönemin fırsata çevrilerek 4 milyon liralık bu yatırımın inşası üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen ilk kez halkın kullanımına hazırlanmasını talep ediyorum. Sizin de göreve geldiğinizde ziyaret ederek; onarımını yapacağınız yönünde söz verdiğiniz bu alanın öğrencilerimizin de yoğun olduğu mahallemizin ve tüm vatandaşlarımızın hizmetine açılmasını talep ediyorum. Bu talebimin yanı sıra sormak istediğim birkaç soru da var elbette; Son derece dikkat çekici şekillerde reklam edilerek milyonlarca lira maliyetle yaptırılan bu tesis üstlenici firmadan teslim alınırken kullanılabilirliği denetlenmiş mi? Denetlenmişse neden kullanılamıyor? Trabzonlu yıllar önce gerçekleştirilmiş bu yatırımdan ne zaman faydalanabilecek?” şeklinde konuştu.

ONARIM PROJESİ YAPILIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Söz konusu park birkaç kez ziyaret ettiğim bir alandır. Kapalı alanlarda çok ciddi bir nem problemi var. Su çekmesi dolayısıyla ciddi bir onarıma ihtiyaç duyduğu kanaatindeyiz biz de. Elbette ki oradaki insanlarımızın ihtiyacıdır. Orayla ilgili projeyi arkadaşlarımıza yaptırıyoruz. İnşallah onarım projesi tamamlandığında amacımız bu alanın gençlerimiz tarafından kullanılmasını sağlamak. Zaten yapımındaki amaç da buydu. Otoparkı da depomuz olarak kullanıyoruz çünkü mahallede ciddi bir otopark ihtiyacı görünmüyor. İnşallah projemiz de tamamlandığında diğer bilgileri sizinle paylaşırım.” dedi.

Editör: TE Bilisim