Cora, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanımızla ilgili yaptığı açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Bu beyanlar, bir siyaset biçimi değil iftira kampanyasıdır. İç kaos oluşturma çabalarıdır. Dış politikada ne zaman adım atılsa, devreye giriyor. Cumhurbaşkanlığı makamını tehdit ediyor, bürokratları tehdit ediyor, hükümeti kanunsuzlukla suçluyor. Yalanlarının haddi hesabı yok. Cumhurbaşkanımızın kaçacağını iddia ediyor.

Tıpkı 27 Mayıs darbecileri gibi konuşuyor. Onlar da Menderes’in altın dolusu uçakla kaçtığına dair yalanlar yaymışlardı. Bu zihniyet, başka bir versiyonla devam ediyor. Temelsiz iddialar, belgesiz açıklamalarla gündemi meşgul etmekten hoşlanıyorlar. Muhalefetin kumpasçı genel başkanı şirazesini kaybetmiştir. Milletimiz, 15 Temmuz gecesi kimin tanklara karşı milletiyle beraber direndiğini, kimin de tankların yol vermesiyle kaçtığını görmüştür. Kaçmayı en iyi Kılıçdaroğlu bilir.” dedi. 

Kılıçdaroğlu’na 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde aday olması yönünde çağrıda da bulunan CORA, “Siyasi tedavülden kalkmış FETÖ zırvalarını temcit pilavı gibi tekrarlama. FETÖ’nün sözcülüğünü yapma. Birazcık şerefin, namusun, haysiyetin varsa yurt dışındaki hainler gibi konuşup kaçma. Hadi! Yüreğin varsa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çık, aday ol. Korkma!” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim