Havalimanında düzenlenen törende, 1 milyonuncu yolcu olan Emine Ataman, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Artvin Valisi Cengiz Ünsal ve Ulaştırma Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından coşkuyla karşılandı.

Kutlama ve Karşılama Detayları:

Törende, Emine Ataman'ı Rize ve Artvin valileri birlikte karşıladı. Havalimanı personeli ve uçağın pilotuna da teşekkür hediyeleri sunuldu. Rize Valisi Baydaş, Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nu görüntülü arayarak, etkinlik hakkında bilgi verdi.

Vali Baydaş'ın Açıklamaları:

Vali Baydaş, yaptığı açıklamada, "Bugün keyifli bir gün, havalimanımızın ilk takvim yılında 1 milyonuncu yolcuyu karşılamak büyük bir başarı. Bu havalimanı için çok güzel bir rakamdır. 1 Ocak'tan itibaren gelen misafirlere teşekkür niteliğinde çaylar hediye ettik" dedi.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nun Dilekleri:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı bağlantı ile katıldığı programda, 10 milyon yolcuyu hedeflediklerini belirterek, "Havalimanımızın ihtiyaç ve önemi bu törenle bir kez daha vurgulandı. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah 10 milyonları da görmeyi Allah'a havale ediyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Ünsal'ın Değerlendirmesi:

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, havalimanının bölge için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Bugün Artvin'imiz ve Rize'miz için büyük bir gün. Nice milyonların katlanmasını diliyorum" dedi.

Emine Ataman'ın Sürpriz Anı:

Emine Ataman, ailesine sürpriz yapmak isterken kendisine yapılan sürprizi şaşkınlıkla karşıladığını belirterek, "Çok mutlu oldum. Rize-Artvin Havalimanı gelişimi çok kolaylaştırdı. Annem ve babam bana hastayım diye telefon eder. Önceden kardeş kardeşi arıyordu. Şimdi ise bu havalimanı sayesinde daha rahat bir şekilde birbirlerine ulaşabiliyorlar" dedi.

Havalimanının 1 milyonuncu yolcu etkinliği, bölgedeki ekonomik ve sosyal önemini bir kez daha vurgulayarak, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
İHA

Editör: Birol Sancak