Programa Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç ve okul müdürleri katıldı.

2019 yılında başlatılan "Rize Senin" Sıfır Atık projesi, bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgilerin paylaşıldığı etkinlikte, çevre dostu uygulamaların şehirde ne kadar geniş bir kitleye ulaştığı vurgulandı. Projeye dahil olan ilkokul, ortaokul, lise ve anaokullarında, 77 bin öğrenci ve 154 bin veliye çevre ve sıfır atık eğitimleri verildiği belirtildi.

Eğitimler sonucunda sadece son dört yılda, 159 bin konut ve 8 bin 879 işyerine ulaşılarak, 6 bin 30 kg atık pil, 15 bin 742 kg elektronik atık, 118 bin 240 parça atık giysi, 8 bin 100 litre atık yağ, 115 bin kg ambalaj atığı toplandı. Ayrıca, öğrenciler arasında çevre bilincini artırmak amacıyla okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenirken, öğrencilere hediyeler de dağıtıldı.

Programda yapılan konuşmalarda, "Rize Senin" projesinin, çevre bilincini topluma yayarak sürdürülebilir bir şehir için çalışmaların devam edeceği ifade edildi. Sivil toplum kuruluşlarının, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve tüm paydaşların katılımıyla birlikte sürdürülen projeyle, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir Rize bırakma hedefine vurgu yapıldı.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Ayşe Sancak