Vali Baydaş, basın toplantısında İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör ve İl Sahil Güvenlik Komutanı ile birlikte bilgi verdi.

Vali Baydaş, 4 aylık süre içinde narkotik suçlarla ilgili yapılan 401 operasyonda toplam 365 şüpheliye işlem yapıldığını ve 32 şüphelinin tutuklandığını açıkladı. Bu operasyonlarda 444 kök Hint keneviri, 27 kilo esrar, 2 kilo metamfetamin, 5 kilo bonzai gibi uyuşturucu maddelerin ele geçirildiğini belirtti.

Ayrıca, şok uygulamalarıyla 542 operasyon gerçekleştirildiğini ve bu uygulamalarda 26 aranan şahsın tespit edilerek adli makamlara sevk edildiğini söyledi. Okul çevrelerinde yapılan denetimlerde ise 118 ziyaret gerçekleştirildi.

Vali Baydaş, asayişe taalluk eden olaylarda 2 bin 412 müdahale yapıldığını ve 2019 şahsa çeşitli işlemler uygulandığını ifade etti. Ayrıca, 178 kişi hakkında hüküm bulunan ve dolaşmaya devam eden kişilerin yakalandığını ve cezaevine sevk edildiğini vurguladı.

Sosyal faaliyetlere de değinen Vali Baydaş, spor, kültürel etkinlikler ve eğitimle uyuşturucuyla mücadeleyi sürdürdüklerini belirtti. Kayıp bir vatandaşın bulunamadığını ve afetlerle ilgili olarak 1 milyarlık bir ödenek talep ettiklerini söyledi.

Vali Baydaş, güvenlik ve asayiş konularında yapılan operasyonların devam edeceğini vurgulayarak, "Uyuşturucunun kaynağını kurutmaya ve engellemeye yönelik faaliyetlerimizden bir adım geri atmayacağız." dedi.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak