Karadeniz’de Gelenek Devam Ediyor: Trabzon'dan Gümüşhane'ye Koyun Göçü Başladı!
Karadeniz’de Gelenek Devam Ediyor: Trabzon'dan Gümüşhane'ye Koyun Göçü Başladı!
İçeriği Görüntüle

Rize’de dolmuş esnafı, Rize-Trabzon güzergahında faaliyet gösteren üç aracın korsan taşımacılık yaparak haksız rekabete yol açtığını belirterek, yetkililere acil müdahale çağrısı yaptı. Yasal taşıma yapan esnaf, defalarca emniyet güçlerine ve ilgili kurumlara başvurmalarına rağmen sonuç alamadıklarını ifade ederken, sorunun çözülmemesi halinde Cuma günü eylem yapacaklarını duyurdu. Korsan taşımacılığın terminal düzenini bozduğunu ve ekonomik zarara yol açtığını vurgulayan esnaf, “Artık sabrımız kalmadı” diyerek tepkisini dile getirdi.


“Terminalde İnmiyorlar, Engindere’ye Kadar Gidiyorlar”

Rize Trabzon Durağı başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, korsan taşımacılık yapan araçların terminalde belirlenen noktada yolcu indirmeyip Engindere Mahallesi’ne kadar giderek haksız kazanç sağladığı iddia edildi. Esnaf, bu durumun hem şehir içi trafiği olumsuz etkilediğini hem de yasal taşımacılığı zora soktuğunu ifade etti.

K O R S A N

“Defalarca Bildirdik, Hiçbir Sonuç Alamadık”

Dolmuş esnafı, konuyu birçok kez Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve emniyet birimlerine iletmelerine rağmen hiçbir adım atılmadığını, korsan taşımacılığın ise her geçen gün daha da cesaretlendiğini söyledi. “Yasal olan bizler mağdur oluyoruz, haksız kazanç sağlayanlar korunuyor” diyerek duruma isyan eden esnaf, çözüm için tek çarenin artık sokakta ses yükseltmek olduğunu belirtti.

“Cuma Günü Eylemdeyiz”

Yetkililerin bu duruma daha fazla sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayan Rize Trabzon Durağı esnafı, Cuma günü düzenlenecek bir eylemle seslerini duyurmaya kararlı olduklarını açıkladı. Korsan taşımacılığın tamamen sona erdirilmesi için denetim ve yaptırım talep eden esnaf, “Gerekirse kontak kapatırız” diyerek uyarıda bulundu.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN