Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız ile ilçeyi konuştuk, yüksek mahalleleri gezdik

Trabzon’un köklü eğitim kurumlarından olan Açı Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Fatih Tütüncü ile Şalpazarı ilçesini ziyaret ettik. Aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkan Yardımcısı olan Tütüncü ile Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile sohbet ettik. İlçe kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Fatih Tütüncü ile birlikte ilçenin yüksek mahallerinden olan Gökçeköy ve Kuzuluk Mahallerini ziyaret ettik. Sis Dağı ile Alaca Yaylasının eteğinde doğa ile baş başa olan mahallelere (Büyükşehir yasasından önce köy) buzlu ve karlı yolları aşarak ulaştık. İlk önce Kuzuluk Mahallesinde belediye tarafından yapımı tamamlanan yolu ziyaret ettik.

EKİBİMİZ KOŞTURUYOR

Belediye Başkanı Refik Kurukız, sevgi olduğu zaman yükün asla önemi olmadığına vurgu yaparak, “Yol medeniyettir. Size verdiğimiz söz. 30 mahallemizde kimin yol beton ihtiyacı varsa çalışmalar yapıyoruz. Bu hizmetlerin arkasında cumhurbaşkanımız onun yol arkadaşı Devlet Bahçeli cumhur ittifakı var. İlçemize her türlü desteği onların sayesinde aldık, almaya da devam edeceğiz. İlçemizde yoğun olarak yollarımızın bakımı yapılacak. Durmayan, ilçesi için koşturan bir ekibimiz var. Büyükşehir Belediyemiz ile her zaman sizlerin yanındayız. 2014 ila 2019 arasında 110 km yeni yol açtık. 2019 ila 2021 soni itibari ile 40 kilometre yeni yol açtık. Donem içerisinde 200 kilometrenin üzerinde yeni yol yapmayı hedefliyoruz. Asfalt ve betonlamaları yapacağız. Daha iyi imkanlarla ilçemize hizmet edeceğiz” dedi.

MAHALLELER BİRBİRİNE BAĞLANDI

Kuzuluk Mahalle Muhtarı Eyüp Ayaz, mahalleye yapılan yol için Başkan Kurukız’a teşekkür ederek, “Mahallemize 2 kilometrelik yeni bağlantı yolu belediyemiz tarafından açıldı. 2 kilometrelik bağlantı yolu devamında ara yollarda çalışmalar olacak. Mahalledeki 2 mevki birbirine bağlandı. Mahallenin ikinci bir bağlantı giriş çıkış yolu oldu. Yapılacak ara yollar yapılıyor. 2023'e emin adımlarla yürüyoruz. Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

OKUL İNCELENDİ

İlçenin yüksek mahallerinden olan Gökçeköy Mahallesi ilk ve orta okulunda da incelemede bulunan kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Fatih Tütüncü, okul ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında istişarede bulundular. 80 öğrencinin eğitim gördüğü 16 öğretmenin görev aldığı okul binasının teknik ve fiziki ihtiyaçları için okulu inceleyip değerlendirme yapan Şahan, Kurukız ve Tütüncü, okul binasının iyileştirilmesi ve ihtiyaçların karşılanması için notlar aldılar.

ŞALPAZARI IŞIL IŞIL

Şalpazarı’nın cadde ve sokaklarını sağlıklaştırarak, ilçeyi ışıl ışıl yapan Başkan Kurukız, “İlçemizde Gençlik Merkezi tamamlandı, sokaklar ışıl ışıl, sokak sağlıklaştırması. Gücümüzü cumhur ittifakından alıyoruz. Beton santrali ve konkasör tesisi kuruyoruz. Kendi betonunuzu kendimiz üreteceğiz. Geyikli'ye belediyemizin şirketinden bir fabrika açıyoruz. İstihdama katkı sunacağız” ifadelerine yer verdi.

ESERLERİMİZ ORTAYA ÇIKIYOR

İlçemizin giriş ve çıkışlarını Ay-Yıldız motifimiz ile ışıklandırdık. Derelerimiz ışıl ışıl. alpazarı ilçe merkezimiz, yerleşim alanı olarak dezavantajlı bir arazi. Dar bir vadi içerisinde, eğimli arazi hakim. Bina stoğumuz yaşlı. Kent estetiği kaygısı olmadan, kalfa usta bakışıyla oluşmuş bir şehir merkezimiz mevcuttu. Biz işi ele aldık ve sokaklarımızı iyileştirdik. Yaşam konforu sağlayan, kaloriferli, asansörlü bina oranına baktığımızda sıfıra çok yakın. Kamu hizmet binalarımız yetersiz kalıyor. Yenilerini yapmak için zor topografya ile baş etmek zorundayız. Belediye binamızı da, eşine az rastlanır şartları iyileştirerek, iki deremizin birleştiği bölgeye ve mühendislik tekniği bakımından ender bir şekilde inşa edip hizmete açtık. Çok fonksiyonel bir eser oldu. Belediye hizmetleri, itfaiye, gençlik merkezi, konferans salonu, muhtarlar ofisi, kafeterya, spor merkezi dahil bir çok hizmete de cevap veriyor.

TÜRKİYE’NİN VENEDİĞİ OLACAĞIZ

Belediye binamızın iki tarafında da dere mevcut. Su doğal kaynaktır. Aynı zamanda doğal güzelliktir.  Hem Ağasar Deresi hem de Küçük dere dediğimiz, daha güney batıdan gelen derelerimiz, bizlere çok farklı güzellikte  projeleri de uygulama imkanı tanıyor. Vadi projesinin esin kaynağı da bu potansiyeldir. DSİ tarafından yürütülen projede, yürüyüş yolları ve dekoratif ışıklandırma tamamlandı. Derenin her iki yanındaki binaların dış cephesinde iyileştirme ve mantolama da tamamlandığında, insanlarımızın nefes alacağı , müthiş güzellikte bir sosyal alan ortaya çıkacaktır. Ayrıca, her iki derede, akışı da kontrol edecek olan bentler ve sosyal donatılar için yine bu sene için önemi bir kaynak aldık, DSİ ihalemiz tamamlandı. Bentler tamamlandığında, kontrollü yükseltilen su, adeta buraları birer kanal haline getirecek. Türkiye’nin Venediği olmaya adayız. Bu arada, Doğancı altındaki Sosyal tesis projemiz devam ediyor. İlçemiz için çok değerli, vatandaşlardan  büyük ilgi görecek bir tesis olacak.  Kısa zamanda tamamlayıp hizmete alıyoruz inşallah.

HAREKETLİ BÖLGEYİZ

Bir çok il ve ilçeyi hatta ülkeleri görüyoruz. Kentlerde, daima cazibe noktaları yaratmışlar; bir köprü, heykel, meydan, su, hareketli yapılar vs. gibi. Biz de ilçemizde bazı noktalara ve caddeler boyunca ışıklı objeler oluşturuyoruz. Türk bayrağı gibi, Şalpazarı ismini neonlu tabela halinde bazı alanlara yerleştirdik. Günümüzde sosyal medya ve internet dünyası insanların gerçek hayatlarında büyük yer tutuyor. Bu objeler ve duvar resimleri, insanlarımızı ve ilçemize gelen ziyaretçileri cezbediyor. Bir görseli sanal dünyada paylaşıp altına Şalpazarı yazmaktan daha etkili olan şey, Şalpazarı ismini resmedip paylaşmaktır. Böyle örneklere çok rastlıyoruz ve ne kadar etkili olduklarının farkındayız. Turizm, ilçemiz için çok büyük potansiyel. Özellikle yaz mevsiminde çok yoğun iç turizm hareketlerine sahip bir bölgedeyiz. Bu noktaları sadece resim çektirilen, magazinsel gözle değil, cazibe alanları ve karşı tarafın bilinç altına  etki ve hitap eden vizyon çalışmalar olduğunu  anlamamız lazım. “Z” kuşağımızın bu çalışmalardan çok mutlu olduklarını izliyorum. Daha anıtsal çalışmalar yapacağız.

İKİLİ İLİŞKİLERİMİZ İYİ

Bu konuda net bir şey söylemek zor. Ama, insanlar samimiyeti ve sıcak kanlı yaklaşımı hemen fark edip karşılık veriyor ve güzel dostlukları kolayca kurduğumu ben de hissediyorum. Ama en önemlisi, bu ilişkileri zedelemeden sürdürmek ve geliştirmektir. Galiba işin sırrı burada. Emin olun ki  yapmacık değil, benim tam doğal halim budur. Ekstra bir şey yapmama pek gerek kalmıyor. Bu da beni son derece rahat biri yapıyor galiba. Gittiğim her yere, Ağasar’dan, Trabzon’dan bir parça taşımayı seviyorum. İnsanlar bu yönüme biraz daha fazla odaklanıyor olabilir. Şalpazarı benim kara sevdam.