Sevgili Okurlar,

Birkaç haftadan buyana stoper Vitor Hugo’nun eşinin Trabzon’da kalmak istemediği yönünde iddialar var. Bu iddialara kulak asmadık. Olabilir, bir aydır kentte yağmur yağıyor! Sıkıcı olabilir dedik.

Kenti istemeyen Hugo’nun eşi ne ilk ne son! Bir ara kaleci alacaktık. Geldi eşi ile kenti gezdi döndü. Kalmadı.

Bunlar olabilir.

Ancak şampiyonluk için yola çıkan bir takımın stoperi eğer tehlike bölgenin dışında taç kenarında ve 9.dakikada rakibin kaval kemiğine vurup kırmızı kart görüyorsa burada kasıt vardır derim.

Kırmızı görmek istedin. İki maç oynamayacaksın. Sonra da milli maç arası var, kaçacaksın.

Bari şunu 90’larda gör de Trabzonspor taraftarı 90 dakika inim, inim inlemesin.

Benim mesajım Trabzonspor’u yönetenleredir.

Araştırın, bakın ve ortaya çıkarın.

Sorgulayın.

Bu kırmızı kartın sebebi nedir?

Bu kırmızı kart Trabzonspor’u durdurma kartımıdır! ki, görmese maç 5-2 biter.

Yani içten mi vurulduk?

Yoksa 3-4 maç Trabzon’dan kaçma kırmızı kartı mıdır?

Ya da şehirden sıkılan yenge hanımın gitme bahanelerinin başlangıcı mıdır?

Yönetim sorgulamazsa,

Yarın sorgulanır duruma düşer..

HOCALAR BÖYLEDİR!

Hangisi yapmadı ki, Ünal Karaman’da yaptı, Hüseyin Çimşir’de yaptı. Hepsi garip işler yaptı. Spoterin kırmızı kart görmüş. Kenarda genç stoperlerin millisi Hüseyin duruyor. Oraya orta sahada bile yetersiz olan Berat’ı çekiyor Avcı.

Neden? Maçtan sonra yaptığı açıklamada kendisinin de bilmediği ortaya çıkıyor. Ve İsmail’e övgüler yağdırıyor. Yapma hocam, şu şehirde herkes futbolu bilir ha!

PEKİ, NEREDE OLACAKSINIZ?

Arsinspor’da futbol oynamış, gelmiş İdmanocağı’nda antrenörlük yapmış. Bir dönem Antrenörler Derneği’nin sekreterliği görevini üstlenmiş. Ve 11 yıl TFF temsilcisi olarak sahalara çıkmış ve maçları organize etmiş. Derin Trabzonspor Kitabını yazarak ikinci baskısını yapmış. Yine Trabzonspor’un gelmiş geçmiş en başarılı başkanının ve muhteşem kaptanının hayatını kitaplaştırmış bir isimdir Cevat Ocak. Oğlu Göksu U-19 takımında kalecilik yapmaktadır.

Cevat Ocak’ın cenaze merasiminden sonra Değirmenderespor ve 1461’in eski yöneticisi Aziz Bahadır aradı: ‘Sen cami avlusunda Trabzonspor’dan yönetici gördün mü?’ diye sordu. ‘Görmedim’ dedim. Ya Çelenk. ‘Gördüm’ cevabını verdim. Devam etti, Trabzonspor yöneticileri böyle bir insanın cenaze merasiminde olmaycak da nerede olacaklar? Cevabı versinler.

HASRET BİTECEK ŞAMPİYONLUK GELECEK

‘Kim ne derse desin. Bu takım son 20-30 yılın en kaliteli ve her mevkide alternatifi olan en zengin kadrosu. Her mevkide çok kaliteli futbolcularımız var. Bu sene Hakemler, Federasyon, İstanbul takımları hepsi bir araya gelse de yine de bizi durduramaz. Yeter ki biz bu takımın arkasında duralım ve 2 yıl önce Başakşehir'e kendi ellerimizle armağan ettiğimiz şampiyonluk gibi kendi içimizde bir arıza çıkarmayalım. Kadromuz kaliteli, hocamız tecrübeli ve hepsinden önemlisi taraftarlarımız da takıma inanıyor ve güveniyor. Öyleyse bize düşen her zamanki gibi; "Hep destek, tam destek" "Hasret Bitecek, Şampiyonluk Gelecek. Sami Bayçelebi/Ankara."

LİDERİN MAÇINDAYIZ

Sevgili Hasan Kandaz kardeşim nostalji yazıları ile çok iyi. Bu kez de bizim için yazdı: ‘1970’lerden 90’lara kadar maçlar radyodan takip edilirdi. TRT Spor Servisi merkezde bir spiker tutar ve maçın önemi, temposuna göre çeşitli illerdeki 6-8 stada bağlanarak maçları yayınlarlardı. Ama hep kulağımda 1970’lerin ikinci yarısı ile 80’lerin ilk yarısında merkez spikerinin şu anonsu takılı kaldı: “Şimdi de Trabzon’a Avni Aker’e, liderin maçına bağlanıyoruz...’ O günlerin 11 yerli futbolcusuyla oluşan Trabzonspor’dan bugünlerin 7 yabancıyla sahaya çıkan Trabzonsporuna. Çok şeyler değişti çoook. O günleri özlüyoruz.’

FANATİK’TEN ZİYARET

Trabzonsporlu çok fanatik isim tanıdık. Bunlardan birisi Gümüşçü Yaşar Kaynar’dır. Trabzon’dan bir diğeri de belde belediye eski başkanlarından Yahya Tarakçı. Ya da Kocaeli’nden Oflu Hamza Bayraktar. Aradığında anlarım ki golü yedik. Hocaya tepki gösterecek. Bu fanatiklerden birisi de arkadaşımız Yakup Memişoğlu. Telefonu, araç plakası, ev kapı nosu neyi varsa hepsinin sonu 61’le biter. Yakup Memişoğlu, Fehmi Turgut ve Orhan Canbakkal 1978’de Arsin Ortaokulu’ndan arkadaş. Yakup sonradan Erzurum’a gitti, Fehmi hoca da Erzurum yabancı dilleri kazanarak oradan mezun oldu. Yakup ile diyaloglarını hiç kesmedi. Memişoğlu için sonradan İstanbul göçü başladı. Her yaz Orhan, Fehmi hoca ve Trabzonspor fanatiği Yakup Memişoğlu buluşur yemek yer gezerler. Bu kez TAKA Gazetesi’ne uğradılar. Trabzon’u Trabzonspor’u, İstanbul’u Başkan Ekrem İmamoğlu’nu konuştuk. Yakup’un hazırlığı Arsin Ortaokulu’ndaki o meşhur sınıfı bir araya getirmek.

BİRAZ DA NOTALJİ

Herkesin bir fırtınalı yılları vardır. Saç şekli, sakin duruşu, forması, sahaya çıkışı ile İşte Fatih Sultan Kar’ın paylaştığı Rizesporlu Hürrem. Servet Özkara’ya sordum, Hocam Hürrem nasıl futbolcu idi: ‘Çok iyi idi, Trabzonspor onu neden almadı, bilmiyorum.’ dedi.