Sevgili Okurlar,

Cüneyt Çakır’ın yaptıkları her Trabzon ve Trabzonsporluyu isyan ettirdi.

O nedenle bir hatırlatmada fayda var.

Türkiye Futbol Federasyonunda, Merkez hakem kurulunda görev yapanların tamamı ya amatörde maçımızı yönetmiş, ya abimiz ya da kardeşimiz ve arkadaşımızdır.

Hepsine sonsuz saygımız ve sevgimiz vardır. Trabzonspor’dan başka hiçbir hesabımızın olmadığını da bilirler.

Ancak bir gerçeği burada dile getirmek isterim. Trabzon’da şu var, siz TFF’yi geldiniz, ya da MHK’ya, veya Trabzonspor’a,

Oraya gelene kadar Ağam Paşam.

Fakat geldikten sonra ‘burayı nasıl korurum’ hesabı başlıyor.

Trabzon ve Trabzonspor’un menfaatleri unutuluyor.

Maalesef böyle.

Bunu yapmayan kim oldu?

Hamza Mısır.

Görevde 3 ay kaldı, Trabzonspor 15 maç oynadı.

Her maçtan önce hakem kimse, ‘Trabzonspor’un hakkını yemeyin, kimsenin hakkını da Trabzonspor’a vermeyin’ dedi.

Kendini Akyazı’nın koridorlarında gösterdi.

Gerçekten de Trabzonspor 15 maçta adaletli bir hakem triosu ile oynadı.

O Mısır geçen hafta da Gözlemci ve Temcilerin başkanlığı için yarıştı tam 200 delegenin oyunu aldı.

Bu oylar onu gelecekte nereye taşır bilemem ama Cüneyt Çakır’a hesap sorma zamanının gelip geçtiğini söylemek isterim

BU PARALARDAN BAŞLANMALI!

Daha önce de yazdım futbolda böyle paralar olamaz. Türkiye’deki ekonomik ve sosyal düzeni yıkan rakamlar bunlar.

Abdullah Avcı Beşiktaş’tan 20 milyon TL tazminat aldı. Aykut Demir Trabzonspor’dan 10 milyon TL ve Özer Hurmacı da 5 milyon TL almıştı.

Bunlar olacak işler değil.

Özer Hurmacı Trabzonspor’dan sonra bir daha toparlanamadı. Futbolu da bırakmak üzere. Aykut Demir ise son demlerini vuruyor.

Benim temel itirazım futboldaki bu paralara.

Bir ayar çekilmeli. Ya da Türkiye’de futbolculardan Avrupadaki gibi vergi alınmalı.

Böylece kulüpler de korunur.

ACELEMİZ NE?

Abdulkadir Ömür  çok ağır sakatlıklar geçirdi ve döndü. Döndü ama hemen 11’e yerleştirdik. Abdulkadir Ömür’ü böyle kazanamayız. Ömür’ü önce yarım saat sonra 45 dakika oynatacağız sonra maçın yıldızı yapacağız ve ondan sonra 11’e taşıyacağız ki o moral kondisyonunu bulsun.

İKİ KRİTİK NOKTA

Trabzonspor yönetimi çok önemli tranferler yaptı. Bu transferle birlikte şampiyonluk için yola çıktı. Ancak iki noktada etkili olamadık. Sol tarafta Marlon bize hiç sıkıntı vermedi orayı idare etti. Ama şimdi kimi koyarsak dikiş tutmuyor! İsmail Köşbaşı şansını kulanamadı. Tronsen sakat. Orta sahada da açığımız var, kapanmadı. Trabzonspor  ligde Beşiktaş ile yarışacak. Beşiktaş’ın ortasahası çok daha güçlendi. Biz iki sezondur bir ‘Atiba’ bulamadık. Bulamadığmız için de Galatasaray elini kolunu sallayarak geldi ve golleri buldu. Sonra da ekrandan şunu dinledik: ‘Galatasray geçiş oyunu ilk 30 dakika iyi oynadı iki gol buldu.’ned iyeyim,  Kompact futbol aut, geçiş oyunu in! 

ÖZDEMİR’İN VEDASI

Trabzonspor bazen değirmen gibidir öğütür. Ama bu öğütme yaşanırken, iş üretenleri özelikle belirmek lazım. Trabzonspor’un İletişimden sorumlu Genel Müdür yardımısı Ulaş Özdemir’de veda etti. Güzel bir twet atarak ayrıldı. Trabzonspor’a da başarılar diledi. Görevde kaldığı süre içinde Keşan forma reklamı dahil önemli işlere imza attı. Ulaş’ı bu yönde tebrik ediyorum. Hizmetlerine teşekkür ediyoruz. Yerine kim gelir bilmiyorum ama şu an itibariyle yönetimin bu yönde bir hamle yapmayacağı kulağıma geldi. Hayırlısı diyelim.

AMATÖRÜN EMEKÇİSİ

Bilal Altuntaş, 25 yılı aşkın dinlenmeden aralıksız Trabzon amatörden profosyenel takımlara oyuncu yetiştirdi. ‘Kurumsallaşma olmadan alt yapılar  ve külüplerin düzelmeyeceğini’ söyledi. Altuntaş, ‘UEFA A diplomalıyım fakat bozuk sistem diplomayı yok etmiş. Adamın varsa külüplere geçersin. Şu anda Erdoğduspor altyapı koordinatörüyüm. Mutluyum ve her yetiştirdiğim çocuğu evladım gibi seviyorum.’ dedi. Alkışlar Bilal’e.

BİRAZ DA NOSTALJİ

Necmi Perekli. Trabzon futbolununn çok özel ismi. Sayın Perekli Trabzonspor’un Krımızı beyazlısında da var Bordo-Mavisinde de. Trabzonspor’da Atay Aktuğ ile de oynamış, Ali Kemal Denizci ile de. Kadırga tv’de Nwakeme’yi överken ‘bu hafta Kasımpaşa’ya 2 gol atarsa benim rekoruma ortak olabilir’ diyerek güzel bir motivasyon  da yaptı. Sağol hocam..