İslam dinine göre cehennem üzerine kurulmuş cennete girişin kapısına uzanan yoldur Sırat Köprüsü. Günahkarlar için kil kadar ince, iman etmis olanlar icin otoyol kadar geniş diye tasvir edilir. Bu beş maçlık maratonun zorluk derecesi ve iki hafta gibi kısa bir sürede oynanacak olması da bana sıratı hatırlattı.
Hazır mevzu sırata evrilmişken şair Cemal Safi’den bir dörtlük eklemezsem haksızlık etmiş olurum.Ne diyor şair sevdiğine;
 
Ne olur git deme kalbimi kır da
Meleyen gönlümü kaptırma kurda
Sıratı geçecek imanım varda
Aşkından geçmeye gözüm kesmiyor
 
Bizim de Trabzonspor aşkımız, sevdamız aynen böyle; Maddi/manevi dünyevi meselelerimizi hatta Öbür dünyayı bile bir kenara koyup düştük bu renklerin peşine
 
Gelelim tatlının ve kebabın anavatanına yani Gaziantep’e, yani maça;
 
Trabzonspor sakatlığı devam eden tecrübeli sağ bek Joa Pereira dışında maça ideale yakın bir onbir ile başladığını söyleyebiliriz.Rizespor maçının ikinci yarısında oyuna dahil edilerek oyunun kaderini değiştiren N’wakaeme ve yine Rizespor maçında uydurma bir kırmızı kartla ihraç edilerek hafta arası Fenerbahçe kupa maçında oynamasının önüne geçilen Obi Mikel cezasını doldurduğu için kadroda ki yerini almış..
 
Trabzonspor maça her zamanki gibi tutuk başladı. Dakika 3’ü gösterirken Kenan Özer’in defans arkası koşusunda kaleci Uğurcan’ın harika refleksi olmasa  belki de maça 1-0 yenik başlayacaktık. Bu şok gol pozisyonu bir miktar soğuk duş etkisi yarattı. Fırtına bu dakikadan sonra topu elinde daha fazla tutmaya ve pas yapmaya başladı.
Taraftarın en çok eleştirdiği isimlerden Kamil ahmet’in olağanüstü gayreti ile getirdiği topta Ekuban dakikalar 22’yi gösterirken güzel bir kafa golüne imza attı. Ekibimiz golden sonra oyunu koparacak birkaç gollük pozisyon yakalasa da bunları gole çeviremedi ve soyunma odasına 1-0 gibi riskli bir skorla girdi.
 
Hani sıkça kullandığımız bir söz vardır ya ‘’ Demem eğledi’’ aynen öyle ikinci yarı daha 10 dakikayı doldurmadan Gaziantep F.k Kayode ile golü buldu ve skora dengeyi getirdi. Üç gün önce Fenerbahçe ile oynanan Türkiye kupası maçının yorgunluğu mudur bilinmez Trabzonspor bir türlü istediği gollük atakları gerçekleştiremedi..Dakika 60 da Hüseyin hoca ön alanda zenginlik yaratma adına Ndiaye çıkarıp  Guilherme’yi oyuna aldı. Bu değişiklikte merhem olmayınca bu sefer 70’de Ekuban yerini Abdülkadir Ömür’e bıraktı. Dakika 83’te son değişikliğini yapan hoca Obi Mikel’i çıkarıp yerine yeni transfer Bilal’i oyuna aldı. Her değişiklikle biraz daha kıpırtanan fırtına Uzatmalarda golü bulsa da Gol VAR’a takıldı ve Trabzonspor’a KÖR olan VAR Antepe GÖZ oldu.
 
Sonuç itibariyle; Çok üst düzey bir oyun ortaya koymasada hakemin taraflı tutumu olmasa kazanabileceği bir maç oynadı fırtına. Özellikle son yarım saat rakip futbolcuların yerden kalkmaması, golün VAR incelemesi filan derken 10 dakika oynanmadı. Zaten sicilini bildiğimiz HALİS ÖZKAHYA bizi yanıltmadı.
 
Ama Son sözü yine biz söyleyeceğiz. Bu zorlu yol SIRATsa bilinsin ki daha düşmedik. Hala söylenecek sözümüz, hala bu kirli Futbol  düzene İTİRAZIMIZ VAR.