Geçen yılın, Trabzonspor’un şampiyonluğu kıl payı kaçırdığı sezonun kırılma maçıydı Alanyaspor maçı. O maçın kötü adamı (Bakasetas) şimdi Trabzonspor’un başarısı için ter döküyor ve Trabzonspor taraftarının kahramanı.

Ne kadar garip değil mi? Hayat bir şekilde ağlarını örüyor ve her gün yeni bir sürprizle çıkıyor karşımıza. Yine bir Alanya maçı geldi çattı. Geçen yıldan çok farksız olmayan kilit bir dönemde çıktı karşımıza. Kazanılması durumunda umutların sıcak tutulacağı, kaybedilmesi halinde pılımızı pırtımızı toplayıp köyümüze döneceğimiz bir müsabaka.

Maç öncesi her iki tarafında ciddi eksikleri vardı. Özellikle Djaniny’nin yokluğu, sezon başından beri gol atmakta zorlanan  bir ekip görüntüsü veren Trabzonspor’da işleri içinden çıkılmaz bir hale sokabileceği kamuoyunun ortak fikriydi.

Bunun dışında sık oyuncu revizyonuna gitmemesi ile bilinen Abdullah Avcı’nın geçen hafta hastalıktan iyileşen Abdulkadir Parmak’a verdiği formayı bu hafta geri alarak Baker’a vermesi hocanın orta sahada istediği verimi bir türlü alamadığını düşündürdü. Bu bölgede Bakasetas ve Berat’tan arda kalan bir formayı verdiği oyunculardan Baker, Parmak, Flavio üçlüsünden hiçbirinin formunun hocayı mutlu etmediği anlaşılıyor.

Bu maç bir anlamda bu bölgedeki oyuncu  tercihler noktasında da belirleyici olacak..

Gelelim maça;

Trabzonspor, Abdullah hoca ile alışkanlık haline getirdiği sabırlı ve temkinli oyunu yine sahada gördük. Maçın hemen başlarında Salih Uçan ile direkten dönen top hariç rakibe pozisyon vermedi diyebiliriz. Peki Trabzonspor ne yaptı derseniz kişisel bir iki pozisyon dışında bir aksiyon göremedik diyebiliriz. Tempo olarak, mücadele olarak üst düzey diyebileceğimiz ama gol pozisyonu olarak kısır bir ilk yarı izledik. Özellikle Afobe’nin takımla uyum sorunu öndeki Ekuban ve Nwakaeme’nin performansına da etki ettiği, Bakasetas’ın Afobe’nin indirdiği topa gelişine vuruşu hariç kalecinin yere yattığını görmediğimizi de ekleyelim.

İkinci yarıya da ekipler ilk yarı kadrolarını koruyarak çıktılar. Maçı kazanmak isteyen, topla daha çok oynayan Alanyaspor arzuladığı gole bir dizi hatalar silsilesi sonrasında ulaştı. Son maçların yıldız oyuncusu Uğurcan'ın hatalı degajına birde  topu kontrol etmek isteyen Nwakaeme’nin ayağının kayması eklenince sol kanatta sayısal olarak eksik yakalandı fırtına. Uzak direğe kesilen topta dengesiz yakalanan defans topu uzaklaştırmada aciz kalınca golü de kalesinde gördü. Golün ardından ben, takım nasıl reaksiyon verecek diye beklerken yine bir top kaybında bu sefer Edgar-Serkan anlaşmazlığında Alanyaspor farkı ikiye çıkardı.

Gollerin ardından takım moral motivasyon olarak o kadar düştü ki, Nwakameme’nin şutunu elle kesen Alanyasporlu oyuncunun pozisyonuna penaltı itirazı bile gelmedi. Bu dakikada VAR ilk kez bir işe yaradı ve hakeme pozisyonu izlemesini tavsiye etti. Hakem de beyaz noktayı işaret etti. 80'de N'wakaeme ile kazanılan penaltıyı Bakasetas gole çevirdi ve umutları 10 dakika daha taze tuttu.

Maçın sonuna eklenen 10 dakikada da sahaya akıl koymaktan çok uzak bir oyun ortaya koyan Bordo mavili oyuncular haliyle gol de üretemedi. Son dakikaları doldur boşalta dönen oyunda, rakip bir gol daha buldu ve skoru ilan etti.

Geçmiş olsun çocuklar...