MAZERET YERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

İSKENDER GÜNEN (SABAH) Görünen o ki büyük takım olma refleksini yitirmiş, kazanma azmi, coşkusu olmayan ve sorumluluk almaktan çekinen bir takım var. İlk yarıdaki Visca ve maç süresince Enis Destan'dan başka vasatı zorlayan bir oyuncu yoktu. Sakatlıklar ve eksiklikler önemli ama 1-0 öne geçtiğiniz bir maçta, ikinci yarıdaki görüntü; yakışan bir durum değil. Haftalardır süren bu olumsuzluklardan çıkabilmek, şu an Trabzonspor'un içinde bulunduğu durumu düşündüğümüzde hiç de kolay gözükmüyor.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET) Trabzonspor için ligdeki önemli virajlardan biriydi Kasımpaşa maçı. Durumun ciddiyetini anlatmak için söylüyorum; son üç haftada kaybedilen puan sekiz. Veya kazanılan bir puan. Kalesinde 7 gol görmüş, karşılığında sadece iki gol atabilmiş bir takımdan söz ediyorum. Dün akşam bu kötü verilere yenileri eklendi. Durum daha vahim oldu. Kimse kusura bakmasın ve kullandığım tabire kızmasın, bunun adı rezilliktir. Trabzonspor’un aciz duruma düşmesine sebep olan kimler ise, hesap vermeli ve sonlanmalı. Kimsenin Trabzonspor’u sıradan kılmaya hakkı yok. Suçlu ayağa kalkmalı ve hesap vermeli. Özür dilemek yetmez.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ) Kasımpaşa gibi kadro kalitesi Trabzonspor'dan kötü bir takıma karşı 3 gol yemesi açıklanabilecek bir durum değil. Geçtiğimiz haftalarda Trabzonspor kötü oynadığında oyun yoktu skor vardı. Gelinen noktada 3 haftadır oyun da olmadığı gibi artık skor da yok. Gelinen noktanın en büyük nedeni, oyun olmadığı halde bazı maçların kazanılması, eksiklerin halının altına süpürülüp yok sayılması ve bunların göz ardı edilmesidir.

KORAY DURKAL (HÜRRİYET) Trabzonspor, milli takımlara gidenler ve takımdan ayrılanlarla oyun kalitesinin çok gerisinde kaldı. Abdullah Avcı'nın kafasındaki oyun anlayışının bu kadro yapısıyla gerçekleşmesi pek mümkün değil. Gerçek olan şu ki bu sezon Trabzonspor için sancılı bir geçiş süreci olarak. Bir parantez de Kasımpaşa'nın 17 yaşındaki stoperleri Taylan Utku Aydın ve Yasin Özcan'a açmak lazım. Genç yaşlarına rağmen gerçekten çok iyi iş çıkarıyorlar.

SAFA CAN KONUKSEVER (FANATİK) Abdullah hocadan da geriye düştükten sonra o bilindik hamle geldi! Stoper çıktı, orta saha girdi; Mendy stopere geçti! 2 dakika sonra da Kasımpaşa 3. golü kaydetti. Sonrasında taraftarların tepkisi, oyuncu grubunun olanları sadece izleyişi ve kenarda Avcı'nın demoralize hali... Trabzonspor büyük bir tükenmişlik sendromu yaşıyor. Bu hastalığını çözümü ise hiç kolay gözükmüyor.

Çaykur Rizespor, Ankaragücü Maçı Hazırlıklarını Sürdürüyor Çaykur Rizespor, Ankaragücü Maçı Hazırlıklarını Sürdürüyor

KENAN KARCI (AKŞAM) Trabzonspor'da ciddi bir lider oyuncu eksikliği var. Hamşik'in ayrılmasından sonra bu boşluğu Bakasetas dolduruyordu ancak onun da gitmesiyle saha içinde bu ağırlığı taşıyacak oyuncu yok. Fernandes-Bania ikilisi uyumsuz ve baskı gördüğünde hata yapmaya açık oyuncular. Belki zamanla bu sorunların bir kısmını çözebilirler ancak Trabzonspor'un hedefleri için yeterli olduklarını söylemek zor.

ÖMER ÇETİN ENGİN (TÜRKİYE) Maça iyi başladı aslında Trabzonspor. Öne de geçtiler. Fakat Aytaç’ın beraberlik golüyle işte o kırılgan yapı ortaya çıktı yine. Bordo-Mavililer inanılmaz derecede savunma problemleri yaşıyor. Bir çuval incir berbat ediliyor. Aytaç dört oyuncunun arasından gol atıyor. Hem bu hem de Da Costa’nın gollerinde hiçbir takım rakibe böyle fırsat vermez.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Ayşe Sancak