İSKENDER GÜNEN (SABAH) Hatayspor maçında alınan 3 puan ve ardından küme düşme hattında olan zorlu bir Pendikspor karşısında alınan sonuç önemliydi. Bundan sonraki maçlarda Onuachu ve Pepe gibi önde sorunu çözen oyuncuların da katılımıyla daha üretken bir yapı ortaya çıkacak. Bu sezon hedef, önce Süper Lig'de üçüncülüğü yakalamak ve ardından bana göre en başta gelen Türkiye Kupası'nı kazanmak. Şu an takıma katılacak oyuncuları da düşündüğümüzde bu hedefleri gerçekleştirebilecek bir yapının ortada olduğu gerçeğini görebiliyoruz.

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) Trabzonspor'un 'altın anahtarı' Thomas Meunier'i ise büyük bir hayranlıkla izliyoruz. Sahaya yaydığı enerji, oyun ciddiyeti, hamle zamanlaması, sezgileri, topla iletişimi olağanüstü… Oyun zekası ile rakibi uyutup, skor tabelasına katkı veriyor. Çok büyük bir oyuncu. Çok büyük bir transfer. Defansta lider, hücuma çıktığında durdurulamaz bir silah… Takımı ve ligimizi tanıdıkça çok daha başarılı olacak.

Samet Akaydın, 19 Mayıs Paylaşımı Nedeniyle Panathinaikos'ta Kadro Dışı Kaldı Samet Akaydın, 19 Mayıs Paylaşımı Nedeniyle Panathinaikos'ta Kadro Dışı Kaldı

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK) Trabzonspor'un hücumda en etkili ismi Visca, Meunier katkısıyla ikinci yarı etkili oldu. Trabzonspor sağ kanadı, bu iki oyuncunun uyumu ve Bardhi'nin de bu bölgeden gelişiyle pozisyon üretmeye başladı. Bu organizasyonları golle sonuçlandıran önce Trezequet sonra Enis Destan oldu. Pendikspor kırılma anında maç berabere giderken Alparslan ile bulduğu fırsatı kaçırınca puan alma şansını da bitirmiş oldu. Maçın iyileri Trabzonspor'da Visca, Meunier, Mendy olurken, Bordo-Mavili takım yeni bir seri yakalamak adına bir adım daha atmış oldu.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET) Son maçlarda hep adından ve kalitesinden söz ediyorum. Devre arasının tek ve en isabetli transferi Menuier bir savunmacı ve kanat oyuncusunun neler yapabileceğinin en güzel örneği. Üç maç üç asist. Gözümüzün pasını siliyor adrese teslim ortaları. Ve yine onlardan birinde Enis Destan'ı golle buluşturması, kalite tescili idi adeta.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ)Özellikle de sağ bek Meunier, geldiği günden bu yana sağ koridoru çok iyi kullanıyor. Hücuma çıkarak, Visca ile ikili oyunlar yaparak önemli katkılar sunuyor. Bunun karşılığına asistle ve oluşturduğu pozisyonlarla da almış oldu. Topa 83 kere temas eden Meunier, maçın da en etkili ismiydi. Rakip ceza sahasına 21 kez giren Trabzonspor aynı zamanda 10 pas dizisini 3 kez tekrarladı. Bunun gelişmesi gerekir. Bu veriler geliştiğinde daha fazla gol atan, daha fazla rakip ceza alanına giren, topu rakibe vermeyen daha güçlü bir Trabzonspor olacak.

OLCAY ÇAKIR (FANATİK) İkinci yarı; bir Abdullah Avcı yapımı haline gelen 'Mendy'yi stopere çekme hadisesi yeniden yaşandı. Yine mi dedirten bu hamle bu kez hoca ve takım lehine kazandıran hamle oldu. Bu, çok net bir 'ayağı temiz biz stoper arıyoruz' mesajıydı yine. Daha önce orta alanda bir kaç maç direnci düşüren bu uygulama, bu kez kazandırdı. Net bir oyun üstünlüğü yaşandı. Gol ya da gollerin öncü atakları birbiri ardına geldi. Üstelik sağlı sollu ataklar şeklinde gelen kenar organizasyonları dikkat çekti. Umut Güneş, ona yapılan yatırım düşünüldüğünde en iyi maçlarından birini oynadı. Elbette sona sakladım Menuier'i... Hem defansta hem de ofansta mükemmel işlere imza attı. Adrese teslim çalışan bir kargo emekçisi gibiydi.

ENGİN KEHALE (HÜRRİYET) Hatay karşısındaki oyun, haftalar sonra kafalarda ideal Abdullah Avcı saha içi fikirlerine dair iz düşümleri bırakmıştı. Dün 60 dakika ne aynı bek etkinliğini görebildik ne de hücumdaki akıcı pas trafiğini. Yine de 2 yarıda yavaş yavaş baskıyı artıran ve maçı daha çok isteyen bir Trabzonspor vardı sahada. Son yarım saat, saha içinde öz güvenini bulan ve bunu skora yansıtan bir Trabzonspor gördük. Artan baskı Trezeguet ile duran toptan golü getirdi. Avcı'nın öğrencileri, takımın yeni gizli 10 numarası Meunier'in Enis'e asisti ile de maçı koparmayı başardı. Bordo mavililerin önünde şimdi sezon başından beri ilk defa bir seri yapmak için fırsat var. Buna, camiadaki herkesin çok ama çok ihtiyacı var.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT