Yayınladığı yazılı açıklama ile bu kararını kamuoyu ile paylaşan Kunt, şunları dile getirdi; “Kuruluşu ve Kurucu başkanlığını yaptığım Zaferspor Kulübünün 32 yıl boyunca başkanlığını, antrönerlüğünü, futbolculuğunu ve malzemeciliğini karşılık beklemeden severek yaptım. Yüzlerce öğrencime önderlik yaparak hayata atılmalarına, ahlaklı ve vicdanlı insan olmalarına ön ayak oldum. 

Bundan mutluluk ve onur duydum. 50 yıllık futbolculuk, 32 yıllık idarecilik hayatım boyunca Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü hizmetinde bulunan, Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Babacan, Yaşar Kaptan Başaran, Adnan Gül, Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğü hizmetlerinde bulunan Hüseyin Eyüpoğlu, Sabri Sadıklar, Yaşar Emin, Halit Suiçmez, Şerif Özgür, Cemal Yazıcı, Birdal Öztürk’e Şube Müdürlerim Erdoğdu Diyadin ve Yusuf Yaylı’ya müsabakalarımda görev alan hakem, antrenör, kulüp yöneticileri, saha komiserleri, il ve ilçelerdeki saha görevlileri ve karşılıklı oynadığım futbolcu arkadaşlarıma, Hüseyin Avni Aker ve Yavuz Selim Sahası’nda beraber ıslandığımız, iyi ve hüzünlü günleri beraber yaşadığımız çok değerli basın mensubu arkadaşlarıma ve Zaferspor Kulübü’nde beraber oynadığım anılarla yüklü futbolcu kardeşlerime, şahsımı ve kulübümü yıllarca izleyen seyircilerime ve Trabzon halkına, Zaferspor Kulübü üyelerine, görev yaptığım yönetici arkadaşlarıma ve bende büyük emekleri olan her şeyim eşim Genel Kaptanım Hafize Kunt ve Salih Aladağ kardeşime sonsuz teşekkür ederim. 

Bu kutsal görevi devralan Hüseyin Balaban arkadaşıma ve şahsıma Genel Kurul kararıyla Onursal Başkanlığı layık gören arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hizmetlerde devamlılık esastır, gençliğe hizmet kutsal bir görevdir. Amatörlük kimliğimdir. Ayrılmak gerçekten çok acı. Sevgi ve saygılarımla.”
 
Editör: TE Bilisim