İSKENDER GÜNEN (SABAH):

Bu maçta söz edilmesi gereken oyuncu Bakasetas... Sezon başından beri attığı goller ve asistleriyle öne çıkan bir isim. Sanki sihirbaz. Her maç şapkadan tavşan çıkarıyor. Önce Cornelius'a attığı mükemmel pasla arkadaşını kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Ardından Kasımpaşa maçında olduğu gibi kaleye gönderdiği füzeyle 1-0 takımını öne geçirdi... Sezon başından beri asist ve gollerde var olan bir isim.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET):

Bazı maçları skora bakıp anlatamazsınız. Kayserispor-Trabzonspor mücadelesi berabere bitse, futbolla ilgili doğrularımızı ve ezberlerimizi gözden geçirmemiz gerekebilirdi. Bakmayın tek farkla kazandığına. Bir değil, beş gollü bir ziyafet olabilirdi konuk ekip için. Futbol şansı ve becerisi Trabzonspor’dan yana değildi. Neler kaçtı, kaç top direkten döndü? Kayserispor kalecisi Lung neler kurtardı? Belki bu haftaya dek Trabzonspor’un arsızca pozisyon zenginliği yaşadığı ilk maçtı. Bunu cebe koymak gerek.

BANU YELKOVAN (HÜRRİYET):

Maçın skorunu VAR’dan gelen penaltı kararını 60.dakikada gole çeviren Bakasetas belirlese de her iki taraf son düdüğe kadar skoru değiştirmek için ellerinden geleni yaptı. Hamşik’in orta sahadan kaleyi bulan golü kural gereği sayılmasa da maçı izleyenlerin gözün pası silindi. Sonuçta Abdullah Avcı ilk kez Hikmet Karaman takımını deplasmanda devirerek dış sahada kaybetmeme serisini devam ettirdi ve bu çok değerli 3 puanla Bordo-Mavililer maç fazlasıyla liderliğe oturmuş oldu.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ):

Trabzonspor'un son iki maçta kaybettiği 4 puanı telafisi ancak Kayserispor karşısında olacaktı. Son haftalardaki formda bir takımla ve deplasmanda oynamak bordo-mavililer için kolay değildi. Maça da bunun yüksek konsantrasyonla çıkan Avcı'nın öğrencileri, ilk 45 dakikalık bölümde oyun hareketliliği, kazanılan toplarda dikine oynanan oyun, hücum kombinasyonları ve de kazandıkları toplarla pozitif geçişleri çok doğru uyguladılar. Bu geçişleri yaparken, yönlendirdikleri alanlar, sıkıştırmalar, kazanılan toptan sonraki rakip takımın zaafiyeti nerede oluşacak diye doğru yapılan planlar vardı.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK):

Trabzonspor ilk andan itibaren organizatörleri Bakasetas ve Hamşik’in doğru tercihleri sayesinde bol pozisyonlu bir ilk yarı oynadı. Nwakaeme de bu ikiliye eşlik edince, 2 kez direğe takılan, kaleci Lung’a ekstra mesai yaptıran ama biraz Cornelius, biraz Nwakaeme’nin şanssızlığı yüzünden sadece Bakasetas ile bir gol çıkarabilen bir hücum performansı çıktı ortaya. İkinci yarı oyun dengeli başlayınca Abdullah Avcı hamleleri ve devamında penaltı geldi. Bakasetas golü ve Abdülkadir Ömür’ün etkili oyunu ile maçın sonuna kadar arayan taraf olmaya devam etmesine rağmen Djaniny de bitiricilik konusunda Cornelius’u aratmayınca, başka gol çıkmadı. Sonuçta Trabzonspor kaçırdığı pozisyonlar üzerinden kendi kendine zora soktuğu maçı son bölümde iyi savunma yaparak kazanmayı başardı.

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE):

İlk yarının mutlak hâkimi Trabzonspor’du. Sol kanadı çok iyi kullandılar! Bütün ataklar Nwakaeme ile başlıyor, Cornelius ile devam ediyordu. Bu iki oyuncunun birer şutu direkten döndü. Ligin açık ara en iyi forvet arkası oyuncusu Bakasetas! Attığı goller de âdeta kopya çeker gibi! Ceza sahası dışından vurmasın; çerçeveyi tutturuyor! Ve kalecilerin de çoğu zaman önleri kapalı oluyor! Topu ancak ağlardan alabiliyorlar. Bakasetas gollerini tahmin etmek zor değil!

ERMAN TOROĞLU (SABAH):

Trabzonspor geçen haftaya göre daha hareketliydi. Çok gol kaçırdılar. Son dakikalar kabus gibi geçti. 3 puanı almayı başardılar. Trabzonspor, deplasmanda rakibin arka tarafına çabuk giderse iyi pozisyon buluyor. Çünkü kadro buna müsait. Kapalı defansta zorlanıyorlar.

YUNUS EMRE SEL (FOTOMAÇ):

Kritik bir maçtan 3 puan alıp moral bulan Trabzonspor'da, saha kenarından gelen hamlelerin üst düzey katkısına ayrı bir parantez açmak gerekiyor bence. Futbolda, "kusursuz" kelimesi risklidir ama o kelimeyi hak edecek bir oyun ortaya koymalarıyla özellikle Berat Özdemir ve sağ iç oynayan Abdülkadir Ömür, milli formayı hak ettiklerini de gösterdi dün bir kez daha.

Editör: TE Bilisim