Abdulkadir Bitigen, henüz müsabakanın ilk dakikalarında Ankaragücü’nden iki oyuncuyu kırmızı kartla oyundan atması gerekirken sarı kartlarını dahi göstermedi. 

Bitigen’in özellikle Rodrigues ve Orgill’i iki kez kırmzı kartla oyundan atması gerekirdi. Bu da yetmezmiş gibi Bitigen’in Ankaragücü lehine 61.dakikada verdiği penaltı kararı akıllara zarar. Trabzonspor ceza sahası içine gönderilen top karambolde Pereira’nın eline geldi. Penaltı ile alakası olmayan pozisyonda Abdulkadir Bitigen’in çok rahat bir şekilde beyaz noktayı göstermesi Bordo-Mavilileri çıldırttı. 

VAR Hakemi Suat Arslanboğa’nın ise pozisyona müdahil olmaması ayrı bir skandaldı. 58.dakikada Ankaragücü ceza sahası içinde Bilal Başaçıkoğlu yaka paça yere indirildi. Ancak ne Abdulkadir Bitigen ne de VAR hakemi Suat Arslanboğa oralı olmadı. Günlerdir MHK ve hakemler uyarılmasına rağmen Trabzonspor’a karşı operasyonlar artarak devam ediyor. Adeta “Türkiye’de futbol Trabzonspor’a karşı oynanan bir oyundur” sözü bir kez daha kanıtlanmış oldu.
 
Editör: TE Bilisim