TRANSFERLERİMİZİ ERKEN YAPTIK

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı Riva Tesislerinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Avcı, “3,5 ay evvelden Riva tesislerini organize ettik. Riva benim daha önce çalıştığım bir yer. Geçen sene itibariyle bakıldığında oturan, oyun felsefesinin ve scout ekibi ve yönetimimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda erkenden hamle yaparak 4 oyuncumuzu kadromuza kattık. Bonservis bedeli ödemedik. Gelen oyuncular saha içerisindeki organizasyonda bize çok erkenden hamle yapıp yardımcı olacakları rekabetin arttığı kalitenin yükseldiği, bununla birlikte grup enerjisinin de yükseldiği bir ortam var.

ÇOK ÖNEMLİ 3 NOKTA VAR

Çok önem verdiğimiz 3 önemli nokta var. Birincisi bireysel performans, özellikle sahadaki vazgeçmeyen Trabzonspor’un coşkulu oynayabilecek ve aynı zamanda da özellikle kaybetmeyi kabul etmeyen bir oyuncu yapısına uygun bir şekilde mücadele edecektir. 3 etabı sorunsuz sakatlık yaşamadan teknik taktik ve zihinsel olarak iyi çalıştığımızı düşünüyorum. İki günlük iznin ardından 5 Ağustos öncesi Trabzon’da çalışmalarımıza başlayacağız. Hazırlık maçları sürekleri dakikaları dengeli bir biçimde paylaştık. Bu maçları olumlu ve olumsuz taraflarını taktiksel olarak görüp bunun nasıl bir plan yapmak gerektiğini gördük.

SAVUNMA VE HÜCUMU İYİ YAPAN TAKIM OLACAĞIZ

Savunmada ve hücumda beraber oynayabilen bir takım yaratmak istiyoruz. Şu an gidişat son derece olumlu eksiklerimiz var. Oyun olarak bireysel olarak da eksiklerimiz var. Bu çok normal 1 aydır çalışıyoruz. Hızla daha iyi hale geleceğimizi düşünüyoruz. Trabzonspor’un olduğu yerde her zaman yarış vardır. Coşkulu oyunun yanına akıllı oyunu da eklemek istiyoruz. Şu an yönetimimiz olsun başkanımız olsun scout ekini olsun uyumlu bir şekilde şunu söylüyorlar ‘Trabzonspor tarihinde bu kadar erken transfer yapıldığı olmadı’. Grup enerjisi yüksek bir takım yaratmak istiyoruz. Başlangıçlar önemlidir ama futbol dalgalı bir oyundur.

MOLDE MAÇI İÇİN PLANIMIZI YAPIYORUZ

Taraftarlarımızın bu sene geleceklerini düşünerek, sabırlı bir profil çizmelerini istiyorum. Trabzonspor’un olduğu her yerde hedef zirvedir. Şu an hiçbir takım 4 maçla sezona hazırlanmaz. Molde şu an ligi açan hazır bir takım. Her sene de Avrupa maçı oynuyor. Ona göre bir oyun planı çıkaracağız. O gün oynanan oyun bunu biraz daha belirleyici olacak. Antrenmanlarda kilometreleri ve sprintleri yaptıklarını ölçüyorsun oyun bazen duygularında içine girdiği aklında içine girdiği bir oyunda akıllı bir oyunla bunun süresini nasıl oyunculara hazırlık maçında süreleri uzatarak taktiksel ve zihinsel olarak doğru hazırlamayı planlıyorsak alacağınız sonuçlar senin hızlanmanı sağlayacak.

ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİK

Geçen seneden beri önemli mesafe kat ettik. Her şeyi kazanarak gidemezsin İnişler çıkışlar olacak. Trabzonspor her zaman yarışın içinde olan bir takım olacak. Hiçbir zaman teslim olmayan bir takım olacağımızı düşünüyorum. Geçen sene hiçbir süreçte oyunu rakibe vermedik bu sene bunu daha da geliştireceğimizi düşünüyorum. Biz Avrupa’da çoğu takımdan erken yol aldık. Kulüp olarak çok erken çalıştık. Bugün 5 transfer çoğu takımda gerçekleşmemiş vaziyette. 2 tane transfer var yapmak istediğimiz. Uygun olursa kulübün bütçesine uygun bunun planlamasını yapıyoruz. Daha da kaliteli bir kadro kurmak için çalışıyoruz.

EKUBAN’IN NEŞESİ YÜKSEK

Ekuban neşesi yüksek yüzde yüz antrenman yapıyor. Bana gelen gitmesiyle ilgili en ufak bir şey yok. İkinci kamp dönemi öncesi izin vermiştik. Hem sağlığıyla ilgili hem de vergisiyle ilgili. 24 küsür yaş ortalaması ile bu ligde şampiyon olamıyorsun. Biraz zaman gerekecek. Bugünü istiyorsan buna deneyim koyman gereksiyor. Deneyim ve raket çok önemli. Bugün itibarıyla hem deneyim hem tecrübe bununla beraber hem de iş ahlakı olan futbolcuları bakıldığında çok öneli isimleri kadromuza kattık. Deneyimi de kadromuza katıp şampiyonluk yarışında Trabzonspor en tepede olacaktır. Umarım iyi bir başlangıç yaparız.

COŞKULU BİR TRABZONSPOR OLACAK

Coşkulu tempolu Trabzonspor taraftarının da istediği içinde aklı da olan bir oyun istiyoruz. Trabzonspor taraftarı ben bunu antrenör olarak geldiğimde bunu bana hissettirdiler. Oyunumuz dalgalanabilir. Biz onların heyecanını ve isteğini benim de heyecanım çok yüksek. Bu bir takım oyunudur. Bunun içerisinde en çok dikkat ettiğim grup enerjisidir. İletişim çok önemli. Birey olarak hiçbir şey kazanmazsın. Gelen çok deneyimli oyuncular var mevcutta geçen seneden veri benim ne istediğimi bilen bir oyuncu grubum var. Aile ortamı var. Gençlerin verdiği adaptasyondan memnunum. Şu an için mutluyuz. Umarım bunu şehrin enerjisi ve desteğiyle birlikte geliştiririz.

UĞURCAN BİZİMLE BERABER

Uğurcan Çakır takımımızın altyapıdan gelmiş takım kaptanıdır. A Milli Takım sürecini de bireysel performans olarak iyi tamamlamıştır. Şu an itibarıyla takımın enerjisine büyük bir oranda katkı sağlıyor. Ben mevcuttan şu an için çok mutlu durumda devam ediyorum. Ekuban ve Flavio burada bizimle çalışıyor. Diabate bizimle yok. Diğerleri hakkında şu an bir düşüncemiz yok. Gün gün olursa o zaman değişir.

YABANCI KURALI GELİŞİMİ TIKAR

İnişlerin çıkışların olduğu bir süreç yaşayacağız. Yabancı kuralı gelişimi tıkar. Ben çıkışımı yerli oyuncularla yaptım. Sayısının benim için yüksek olmasını isterim. Bunun için üretim de yapılmasını isterim. Ama şu an bunun sayısını çoğaltıp rekabeti sağlamaya çalışıyorum. Kimsenin forması garanti değil. Yerli-yabancı ile oluşan rekabet ortamını oluşturmak istiyorum. Yerli bir kaynak var onu kullanmak istiyorum. Trabzonspor’un B takımı da olması gerekiyor. 19 yaşına kadar oyuncu A takıma gelebiliyorsa geliyorsa gelemiyorsa rekabet ortamında sıçrama yapabiliyor.

Editör: TE Bilisim