İLGİNÇ İSTATİSTİKLER

Çaykur Rizespor ile Ankaragücü arasında bu akşam oynanacak olan müsabaka öncesi iki takımla ilgili ilginç istatistikler ortaya çıktı. OPTA’nın verilerine göre Rizespor'a rakip olduğu son üç Süper Lig maçının ikisini kaybeden Ankaragücü (1G), aynı sayıda mağlubiyeti daha önceki 11 karşılaşmada almıştı (5G 4B). Ankaragücü'nün Süper Lig tarihinde iç saha mağlubiyeti almadığı takımlar arasında en fazla maçta konuk ettiği rakibi Rizespor (9G, 4B). Sezonun ilk yarısındaki maçta Ankaragücü'nü 5-3 mağlup eden Rizespor, Süper Lig tarihinde ilk kez rakibine karşı lig dublesi yapmak istiyor.

 Sahasında oynadığı son altı Süper Lig maçında sırasıyla bir galibiyet ve bir beraberlik alan Ankaragücü (3G 3B), son karşılaşmada Sivasspor'a 4-1 mağlup olmuştu. Süper Lig'de çıktığı son iki maçı kaybeden Rizespor, bu sezon üst üste üç yenilgi almadı. Ankaragücü bu sezon sahasında ilk golü yediği altı Süper Lig maçının hiçbirini kazanamazken (1B 5M); Rizespor açılışını yaptığı dış saha karşılaşmalarında en fazla yenilgi alan ekip konumunda (1G 2B 3M). Ankaragücü'nün Süper Lig'de attığı son dört golün ikisini kaydeden Joseph Paintsil, sezonun ilk yarısındaki karşılaşmada Rizespor filelerine iki gol göndermişti.

Rizespor forması giyen Braian Samudio, Ankaragücü'ne karşı çıktığı son iki Süper Lig maçında birer gole doğrudan katkı sağladı (1 gol & 1 asist). Rizespor sol beki Dario Melnjak'ın Süper Lig'de yaptığı son dört asist de kafa vuruşları sonucunda gole dönüştü (Abarhoun, Skoda, Meriah & Talbi). Süper Lig'de görev yaptığı son beş maçın dördünü kaybeden Marius Sumudica (1B), aynı sayıda mağlubiyeti daha önceki 31 karşılaşmada almıştı (13G 14B).

YOMRA’NIN İSTANBUL VURGUNU: 2-1

TFF 3.lig 2.Grup’ta Play-Off mücadelesi veren Yomraspor sahasında berabere kardığı Karaman Belediyespor maçında kaybettiği iki puanla 2 basamak gerileyerek 6.sıraya inmişti. Mor-Beyazlılar dün İstanbul’da karşılaştığı Tepecikspor’u 2-1 mağlup ederek aldığı üç puanla bu kaybını telafi ederek yeniden Play-Off Grubuna girmeyi başardı. Henüz 2.dakikada ev sahibi Tepecik İsmail’in golüyle öne geçti. Bu gole 18’de Mert Miraç’la cevap veren Mor-Beyazlılar ilk yarıyı 1-1 eşitlikle bitirdi. İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Yomraspor aradığı galibiyet golünü 55.dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren ilk golün sahibi Mert Miraç’la bularak 2-1 öne geçti. Sahadan galip ayrılan Yomraspor, İstanbul deplasmanından 3 puan çıkararak amacına ulaştı.

STAT: Şenol Güneş

HAKEMLER: Okan Kayataş***, Nurettin Taşkesen***, Alp Osman Karaosmanoğlu***

B.TEPECİKSPOR: Emirhan Emir**, Özkan Zileli**, Selim Dedekoç**, Tayfun Yanar**, Yunus Yaşar**,  Ömer Karancı**, Sefer Kanıtemiz* (Dk.57 Rıza Altıntaş*), İsmail Karakoç**, Ömer Buğdaycı* (Dk.55 Kayhan Arduç*), İlhan Aslanoğlu**, Erçağ Evirgen* 

YOMRASPOR: Abdullah Nanim***, Mehmetcan Köse***, Muhammed Enes Doğan***, Oğuzhan Açıl***, Samet Aydın***, Uğur Kurt***, Mert Miraç **** (Dk.90 Halil Emre?), Emre Adiloğlu** (Dk.75 Ahmet Sevinç**), Ogün Özçiçek***, Doğukan Öksüz** (Dk.88 Osman Yıldırım?), Hayri Mert Yomralıoğlu**

GOLLER: Dk.2 İsmail Karakoç (Tepecikspor), Dk.18 ve 55 (P) Mert Miraç (Yomraspor)

KELKİT 1 PUANLA YETİNDİ: 0-0

TFF 3.Lig 4.Grupta mücadele eden 1954 Kelkit Belediyespor, galibiyet umuyla çıktığı maçta Kozanspor’la 0-0 berabere kalarak bir puanla yetindi. İlk yarısı denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçen maçta tarafların çabası gol getirmedi ve bu yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarıda daha etkili gözüken Kelkit, Tayfun Çulha’nın 55. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi üzerine 10 kişi kalınca temkinli futbola yöneldi ve 90 dakikayı gol yemeden tamamlayarak sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı.

STAT: İsmet atlı

HAKEMLER: Ali Yılmaz***, Adem Şahan***, Yusuf Şimşek***

KOZANSPOR: Engin Tuna ***, Mustafa Çiçekli **, Sirac Susancak**, İlkay Gül* (Dk.29 Murat Çay**), Fırat Hekimoğlu***, Hakan Can Çimen***, Oğuzhan Gençer* (Dk.46 Özcan Atalay**), Erdal Kaya** (Dk.66 Mehmet Can*), Burak Doğan** (Dk.46 Yiğit Kadıoğlu**), Muzaffer Özcanlı **, Kaan Yılmaz** (Dk.69 Sinan Turan*) 

1954 KELKİT BLD: Ceyhun Demircan***, Hayri Kıcıkoğlu** (Dk.84 Kaptan Kaan*), Adem Sağlam***, Adem Kaba***, Hüseyin Teker** (Dk.90 Emre?), Hüseyin Mert Kurt** (Dk.46 Enescan Özdemir*) (Dk.62 Köksal*), Ensar Kemaloğlu***, Tayfun Çulha**, Caner İlyas**, Enes Ocak**, Erkan Bükülmez**

GOL: Yok

KIRMIZI KART: Dk.55 Tayfun Çulha (Kelkit BLD)

İSKOFYA DOLUDİZGİN

Türkiye Kadınlar Voleybol 2.Lig 7.Grup’ta mücadele eden İskofyaspor dün evinde karşılaştığı Fındıklı Tenis Doğa Kulübü’nü de mağlup ederek Play-Off hedefi doğrultusunda emin adımlarla yoluna devam etti. Çarşıbaşı Spor Salonu’nda oynanan müsabakada Fındıklı Tenis ve Doğa Kulübü’nü 25-19, 25-21, 25-12’lik setlerle 3-0 mağlup eden Sultanlar, puanını 32 yaparken ikinci sıradaki yerini korudu. İskofyaspor, ligin 17.haftasında 28 Şubat Pazar günü deplasmanda Kastamonu Doğa Gençlik takımı ile karşı karşıya gelecek.

HEKİMOĞLU HEDEFE KİLİTLENDİ

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak iki teknik adam değiştirmesine karşın beklenen sonuçları alamayarak lider Manisa’nın 16 puan gerisinde kalıp bu umudunu yitiren TFF 2.Lig Beyaz gruptaki Trabzon temsilcisi Hekimoğlu Trabzon, yeni teknik direktörü Bayram Toysal yönetiminde hazırlıklarını sezona yeni başlamış gibi sürdürüyor. 24 Şubat Çarşamba günü sahasında Şanlıurfaspor ile karşılaşacak olan Kırmızı-Lacivertliler dün yaptığı yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanda bu maçın taktiğini gözden geçirdi. Bugün yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek olan Hekimoğlu Trabzon’da tüm hesaplar Şanlıurfaspor maçıyla başlayacak bir galibiyet serisi yakalayıp Play-Off’taki yerini sağlama almak üzerine yapılıyor.

GÜMÜŞ TELAFİ PEŞİNDE

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta ligde tutunmak için mücadele eden ancak şu ana kadar bu konuda beklenen atılımı yapamayan Gümüşhanespor, Çarşamba günü İstanbul’da Sancaktepe ile oynayacağı maça dönüm noktası olarak bakıyor. Bu maçı kazanarak kötü gidişe dur demek isteyen Kırmızı-Beyazlılar hazırlıklarını galibiyet parolasıyla sürdürürken teknik direktör Tolgay Kerimoğlu, yaşanan talihsizlikleri bu maçta geride bırakacaklarına inanıyor. Son oynadıkları ve uzatma dakikalarında yedikleri golle 3-2 mağlup oldukları Ankara Demirspor ve öncesindeki karşılaşmalarda yaşadıkları bariz hakem hatalarının da puan kayıplarında büyük rol oynadığını belirten Kerimoğlu, “Kimseden bir şey beklediğimiz yok, adil olsunlar yeter” ifadeleriyle bu konuda yaşadıkları sıkıntıyı da dile getirdi.

MÜTHİŞ BİR BAŞARI

Sahasında oynadığı maçta Ankaraspor’u da mağlup ederek 11 maçta 11 galibiyet alan ve TFF 1.Lig tarihinin en uzun galibiyet serisi rekorunu kırarak puanını 50’ye çıkaran Giresunspor, sezonun bitimine 12 maç kala Süper Lig’in kapısını açmak için çok büyük bir avantajı da eline geçirdi. Şöyle ki; TFF1.Lig’de sezonu ilk iki sırada bitiren takımların Süper Lig’e direkt olarak çıkacağı düşünülürse, İstanbulspor’un sahasında Samsunspor’a 1-0 kaybetmesi üzerine Giresunspor’la 3. sıradaki İstanbul ekibi arasındaki puan farkı da 10’a çıkmış oldu.

12 FİNAL MAÇI KALDI

Sezonun bitimi için kalan 12 maçlık periyotta 5 maçı sahasında oynarken 7 kez de deplasmana çıkacak olan Yeşil-Beyazlılar böylece zirvedeki rakipleriyle oynayacağı maçlarda beraberlik avantajını da ele geçirmiş oldu. Bu arada Çotanaklar kalan maçlarda sırasıyla Altay, Bandırmaspor, İstanbulspor, Ankara Keçiörengücü ve Akhisarspor’la sahasında karşılaşırken, deplasmanda ise Adanaspor, Ümraniyespor, Samsunspor, Eskişehirspor, Adana Demirspor, Altınordu ve Tuzlaspor ile kozlarını paylaşacak.

OF SERİ PEŞİNDE

TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden Ofspor, Perşembe günü sahasında Kızılcabölük ile oynayacağı müsabakaya odaklandı. Ligde 32 puanla 5’inci sırada yer alan ve lider Diyarbekir ile arasında 9 puanlık fark bulunan Ofspor, öncelikli hedefi sezonu Play-Off potasının içinde bitirmek, sonrasında ise liderliği zorlamak. Bunun için galibiyet serisi yakalamak isteyen Bordo-Mavililer, Nevşehir’den sonra Kızılcabölük engelini de 3 puanla geçmenin planlarını yapıyor.

Editör: TE Bilisim