NECMİ PEREKLİ (FOTOMAÇ):

Karagümrük maçında önceki karşılaşmalara göre Trabzonspor'un sahaya yayılış ve dizilişinde olumlu yönde sanki bir miktar değişiklik vardı ama futbolda dikkat çekebilecek bir sıçrama yoktu. Trabzonspor'un 2-0'lık Karagümrük galibiyetinin en önemli göstergesi beraberliklerin süre geldiği bu sıralarda yakalanan üç puanın ilaç yerine geçmiş olmasıdır. Sistemlerinin ve oyun tarzlarının ne olduğu belli olmayan, sahada doğaçlama oynanan bir futbol vardı. Kısır bir karşılaşma gösterisinden başka bir şey izlemedik. İki takım da futbol adına ne bir heyecan ne bir hareket koydu ortaya.

İSKENDER GÜNEN (SABAH):

Trabzonspor beraberlik serisine nihayet son verdi. Yoğun maç trafiğinde görünen o ki, her takımda fiziksel anlamda düşüşler görülüyor. Bu maçta Trabzonspor, ilk kez topa rakibinden daha az sahip oldu. Topun Karagümrük'te olduğu süreler bir hayli fazlaydı. İlk yarıda birinci ve ikinci bölgede ayağa pasla Trabzonspor ceza sahasına kadar geldiler. Ama Vitor Hugo ve Edgar'ın uyumu Karagümrük'e gol şansı vermedi. Trabzonspor ise topa daha az sahip olan taraftı. Fakat Djaniny'nin attığı penaltı golü dışında iki net pozisyona da girdiler.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET):

Sörloth sonrası karalar bağlayanlar, farklı bir karakterde ve oyun anlayışındaki golcüye burun kıvırırken bugün ayakta alkışlıyor ise, zamanın neleri değiştirebileceği gerçeğini de kabul etmiştir sanırım. Djaniny Trabzonspor’un en büyük kazançlarından biridir. Bu takımın kendini formasını giydiği takıma ait hisseden ve her şeyini veren futbolculara ihtiyacı var. Penaltıyı dikkate almıyorum; ikinci golü hırsının ve kazandığı mütevazı paranın karşılığı idi. Helal olsun her kuruşu.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK):

Djaniny takımının penaltısını gol yaptıktan sonra baskı yediği dakikalarda da bireysel çabası ile bir gol yaparak maçın kahramanı oldu. Uğurcan'ın da yaptığı kurtarışlarla Djaniny'nin performansına eşlik etmesi galibiyetin bir diğer detayıydı. Nihayet Berat'ın yanında iyi bir performans izledik. Baker'ın pas trafiğinde aldığı sorumluluğu iyi değerlendirmesi, gol olmasa da ilk yarıda Djaniny'ye yaptığı asist, futbol adına olduğu kadar takımı adına da oyunu güzelleştirdi.

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE):

Abdullah Avcı, geçen hafta G.Saray maçı sonrası kendi ifadesiyle çok üzgün, sinirli ve kızgın olduğunu söylemişti. Futbolda “an’’ların çok önemli olduğuna dikkat çekmişti. Trabzonspor’un, konsantrasyonu bu defa Karagümrük karşısında çok yüksekti. “An’’ları lehlerine çevirmeyi bildiler. Bireysel hataları anında telafi edenler vardı. Ekuban, Bakasetas’ın yaptıklarını yapamadı. Yeri değişti, yine pek bir şey değişmedi. Baker ve Berat orta sahayı ayakta tuttular.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ):

Bordo-mavililer özellikle ön alan baskısında, karşı pres anlayışını ve kültürünü daha fazla geliştirmeliler. Takım halinde bunu kompakt şekilde yapamadıkları için rakip kaleye yakın istenilen baskıyla beraber hataya zorlayıp, burada da skor üretmeye daha fazla uygulamalarla saha içi pratiği oluşturmalılar. Her zaman dile getirdiğim gibi bir takım için savunma, hücumun bir parçasıdır. Bunu doğru uyguladığınızda da rakip eksik kaldığında çok rahat pozisyon bulabilirsiniz. Bunu ancak Djaniny'nin attığı ikinci golde Ekuban, bireysel savunma anlayışıyla rakibini hataya zorlayarak takımının ikinci golü bulmasını sağladı.

Editör: TE Bilisim