Lider Trabzonspor, zorlu Sivasspor deplasmanından çıkamadı ve 1-1 sona eren maçtan 1 puanla ayrıldı. Maça damga vuran olaylardan bir tanesi de Abdullah Avcı'nın kariyerinde ilk kez kırmızı kart görmesi oldu. Maçla ilgili çok çarpıcı ifadeler kullanan SABAH Spor yazarları maçı ve hakem kararlarını değerlendirdi. İşte o çarpıcı sözler...

BÜLENT TİMURLENK: TRABZON 2 PUAN KAYBETTİ DİYEMEYİZ

Hafta başında sakatınızı, cezalınızı bilir taktik çalışmalarınızı buna göre yaparsınız ama pandemi döneminde testi pozitif çıkanlar, teknik adamları son dakikada mutlaka B planına zorluyor. Dün Sivas'ta da öyle oldu.

"DERİN KADRONUN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI"

Trabzonspor'da Nwakaeme ve Siopis bu yüzden kadroda yoktu ve Avcı, yeni transferlerinden Visca'ya 11'de, Yusuf Erdoğan'a da ikinci 45'te şans verirken uzun yarışta derin kadronun da önemi ortaya çıktı.

Konya'da Gradel ve Fajr'ın yokluğunda kazanmış Sivasspor'un geçiş hücumlarıyla Trabzonspor'u zorlayacağı ortadaydı. Rıza Çalımbay'ın ikili mücadelelerde güçlü takımı, Avcı'nın takımının bitiremediği hücumlarda özellikle ilk yarım saatte sol kanadı iyi de kullandı. Gol de o kanattan ortalanan topta ve Uğurcan'ın büyük hatasından geldi.

"DORUKHAN AKSIYOR, BAKASETAS ÇİZGİSİNİN ALTINDA OYNUYOR"

Visca sağ kanadı alınca solda şans bulan Abdülkadir, Trabzonspor'un stoperi Hugo'yu kovalamayan Sivas'a 4 dakika sonra cezayı kesti. Brezilyalı, nefis ara pasıyla Abdülkadir'in koşu yoluna topu attığında dakika 24'tü. Dorukhan aksıyor, Bakasetas çizgisinin altında oynuyor, Marek Hamsik ise iki bölgede de savaşıyordu…

"AVCI'NIN YENİ STOPER TRANSFER İSTEYECEĞİ KESİN..."

İkinci yarıyla birlikte yoğun kar yağışı sahayı teslim almaya başlarken 60'ta iki teknik adam da bu hava şartlarında beraberliğe razı olurdu. Maçın skoru da değişmedi zaten. Trabzonspor, ligin en zor deplasmanlarından birinde iki puan kaybetti diyebilmek mümkün değil. Avcı'nın transferin kalan günlerinde bir stoper isteyeceği kesin. Denswil, sol bekte olmuyor, yeni transfer Puchacz'ın ne vereceği önemli.

MURAT ÖZBOSTAN: "KART EŞİTSİZLİĞİ"

Zor şartlarda oynanan bir maç oldu... İki takım da birer puana sevinmiştir. Özellikle ikinci yarıdaki kar yağışı hem Trabzonspor'u hem de Sivasspor'u etkiledi. Kırmızı-beyazlı takım formda bir dönem geçiriyor. Yiğido evinde oynuyor ve ocak ayındasınız. Böyle bir zamanda Sivas deplasmanından puanla dönülmesine bordo-mavili takımda kimse üzülmez.

Önce maça değinirsek.. Visca, ligin en iyi sol beki Uğur Çiftçi'ye karşı oynadığı için etkisiz kaldı. Pas tercihlerinde hatalar yaptı. Nwakaeme yoktu, çok arandı.. Abdülkadir Ömür bir gol attı ama orada kayboldu. Yerine Yusuf Erdoğan girdi ama o da pozisyona girip, sonuçlandıramadı. Sivasspor çok iyi markaj yaptı. İki stoper Cornelius'u araya alıp, top oynatmadı. Hamsik'e de baskı yapıp oyun kurdurtmadılar, hatta o kadar yoruldu ki mücadele gücü kalmadı. Bunlar özellikle dikkat çekti.

"ÇİZGİYİ GEÇTİN DİYE..."

Trabzonspor'un üzüleceği tek şey Abdullah Avcı... Bu ağır kural, teknik adamları strese sokuyor. Maçın heyecanı içinde hocalar kuralı unutabiliyorlar. Çizgiyi geçtin diye anında atılmak biraz katı bir uygulama, eğer hakaret etmediyse.. Bunun sıkıntılarını Galatasaray ve Beşiktaş da yaşadı.

"BİR YANDA 30 SANİYEDE KIRMIZI KART, DİĞERİNDE BİR ŞEY YOK!"

Avcı muhtemelen 1 maç ceza alacak. Trabzonspor adına dünün en önemli kaybı Avcı oldu. Futbolculuk hayatında 2 kırmızı kart gören Avcı, teknik adamlık kariyerinde ilk defa kırmızı kart ile tanıştı. Mete Kalkavan ve 4. hakem Yiğit Aslan, bu pozisyondaki pür dikkat hallerini Pedro Henrique için de gösterselerdi iyi olurdu. Oyuncunun kartlık faulleri cezasız kaldı. Bir yanda kural ihlali olarak 30 saniyede kırmızı kart, diğerinde bir şey yok!..

İSKENDER GÜNEN: TRABZONSPOR SAKİN VE AKILCI OLMALI

Bir futbol emekçisini genç yaşta kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ahmet Çalık'a Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Her iki takımda da sakatlıklar ve Afrika Kupası maçları yüzünden eksiklikler var. Özellikle Sivasspor'un orta alan ve hücumda önemli isimleri yoktu. Trabzonspor'da ise Nwakaeme arandı. İlk yarıda kale önü tehlikelerinden çok orta alanda sıkışan bir oyun vardı.

Rıza Çalımbay, orta alanda iki genç oyuncuya yer verdi. İkisi de mücadele gücü yüksek bir oyun ortaya koydular. Orta alanda Trabzonspor'un daha etkin olması gerekirdi. Hamsik ve Bakasetas top ayaklarına geldiğinde ikili sıkıştırmalarla karşılaştılar ve öndeki oyuncularla yeterli pas bağlantılarını gerçekleştiremediler. Uğurcan'ın hatasından kaynaklanan Sivasspor'un attığı golden sonra ise Vitor Hugo'nun mükemmel asistiyle Abdülkadir Ömür ile gelen beraberlik golü...

İkinci yarı saha şartlarının ağırlaştığı anlarda ise Sivasspor'un rakip alanda daha fazla göründüğü süreler var. Abdülkadir Ömür, Visca ve sonradan oyuna giren Yusuf Erdoğan'ın ortak özelliği, rakip savunmanın arkasına yaptıkları koşular. Ama Nwakaeme gibi bir oyuncudan yoksunluk, hücumda organizasyonsuzluğun en önemli nedeni. Çünkü Nwakaeme'nin top saklama becerisi üst düzeyde. Rakiple girdiği ikili mücadelelerin de çoğundan galip çıkan bir isim. Bu özellikleriyle önde takımın çoğalmasını gerçekleştiren bir figür. Dün bunu bir kez daha gözlemledik.

Bundan sonraki haftalarda da çok zorlu karşılaşmaların olacağı gerçeğini kimse göz ardı etmemeli. Bu yüzden bordo-mavililerde başta teknik adam ve oyuncular olmak üzere tüm camianın çok daha sakin ve akılcı olması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim