Trabzonspor’da Sivasspor maçı öncesi hareketli saatler yaşandı. Yeni transferler Edin Visca ve Puchacz’ın lisanslarını çıkaran Trabzonspor, Altay maçında sakatlanan Edgar’ın sözleşmesini feshetti. Yaşadığı sakatlık sonrası sezonu kapatan Edgar ile yapılan görüşmelerin ardından karşılıklı anlaşarak yıldız stoperin sözleşmesi feshedildi. Trabzonspor’un konu ile ilgili KAP’a yaptığı açıklama şöyle; “Kulübümüzle profesyonel futbolcumuz Edgar Miguel IE arasındaki 12.08.2019 başlangıç 31.05.2022 bitiş tarihli profesyonel futbolcu sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak sonlandırılmıştır.”

SEZON SONUNA KADAR OLAN ALACAKLARI ÖDENDİ

Bordo-Mavili Kulüp, “2020-2021 sezonundan bugüne dek Bordo-Mavili formamızı terleten Edgar IE’ye kulübümüze verdiği emeklerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” ifadeleriyle yayınladığı mesajlar Edgar’a teşekkür etti. Bu arada Edgar’ın sözleşmesinin feshedilme gerekçesi de ortaya çıktı.

TFF LİSANS DONDURMA KARARINI KALDIRMIŞTI

TFF’nin sezon başında yabancı futbolcuların lisanslarının dondurulması yönündeki kararı kaldırmasından ötürü Bordo-Mavililerin Edin Visca’ya lisans çıkarma adına Edgar’ın sözleşmesini feshetmek zorunda kaldı. Edgar ile ilgili Trabzonspor’un opsiyon hakkı vardı. Sezon sonunda Edgar ile yeni bir anlaşma yapılabileceği belirtildi. Trabzonspor’un sakatlığından ötürü sezonu kapatan bir diğer oyuncu Gervinho’nun da Edgar gibi sözleşmesini feshedeceği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim