Süper Lig’de oyuncuların değerleri güncellendi... Sezon ortasında en değerli kulüp olan Galatasaray, kiralık futbolcularının ayrılması sonrasında dördüncü sıraya geriledi, zirveye ise Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Trabzonspor yerleşti. Karadeniz ekibi, 81 milyon 980 bin euroluk kadro değeriyle Süper Lig’in en pahalı takımı olurken, ezeli rakiplerine de büyük fark attı. Bordo-Mavililer’i 65 milyon 830 bin euroluk kadro değeriyle şampiyon olan Başakşehir izledi. 

GALATASARAY BÜYÜK DÜŞÜŞ YAŞADI

Üçüncü basamakta 59 milyon 630 bin euroyla Fenerbahçe yer aldı... En büyük değer kaybını yaşayan Galatasaray, ezeli rakipleri arasında bir tek Beşiktaş’ı geçebildi ve dördüncü sırada kendine yer buldu. Süper Lig’i üçüncü sırada tamamlayan Beşiktaş’ta da düşüş devam ediyor. Siyah-Beyazlılar, 41 milyon 350 bin euro ile son yıllardaki en düşük kadro değerine ulaştı. Süper Lig’in piyasa değeri en düşük takımı ise 6 milyon 180 bin euro ile Ankaragücü oldu. 

SÖRLOTH 20 MİLYON € İLE ZİRVEDE 

Ligimizin en değerli üç oyuncusu da Trabzonspor’dan... Bu sezona damga vuran Alexander Sörloth, nisan ayına göre değerini tam 7 milyon euro artırdı ve 20 milyon euro ile Süper Lig’in en pahalı oyuncusu olarak zirveye çıktı. Norveçli golcüyü 6.5 milyon euro değerini arttıran ve 16 milyon euroya ulaşan takım arkadaşı Uğurcan Çakır izledi. Listenin üçüncü sırasında ise yine bir başka Trabzonsporlu futbolcu Abdulkadir Ömür var. Sezonun büyük bir kısmında yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle forma giyemeyen genç oyuncu, buna rağmen değerini 500 bin euro yükseltti ve 13 milyon euro ile takım arkadaşlarını izledi.

ÜÇÜ BEŞİKTAŞ'A BEDEL

Trabzonspor'da Sörloth, Uğurcan ve Abdülkadir’in toplam değerleri, 49 milyon euro. Beşiktaş’ın takım değeri ise 41 milyon 350 bin euro. Üç oyuncu ezeli rakiplerinin kadrosundan pahalı durumda...

 
Editör: TE Bilisim