Süper Lig’in geride kalan 7 maçında 2 beraberlik ve 5 yenilgi alarak hiç kazanamayan Giresunspor, İzmir deplasmanında şeytanın bacağını kırdı ve Diabate’nin 71. dakikada penaltıdan attığı golle Göztepe’yi 1-0 mağlup ederek ilk galibiyetini alarak hayata döndü. Karşılaşmanın 61.dakikasında Tijanic’in kullandığı penaltıyı kurtaran kaleci Okan Koçuk da bu sonuçta büyük rol oynadı.

Daha önce futbol olarak iyi görüntü veren ancak bunu sonuca yansıtamayarak hak ettiği puanları alamayan Yeşil-Beyazlılar Göztepe karşısında hem futbol hem de sonuç olarak istediğini aldı. Bu sonuçtan sonra puanını 5’ye yükselten Yeşil-Beyazlılar üzerindeki takımlarla da arasındaki puan farkını kapattı.

STAT: Gürsel Aksel

HAKEMLER:  Burak Şeker**, Murat Ergin Gözütok**, Ömer Tevfik Özkoç**   

GÖZTEPE: İrfan Can*, Kerim Alıcı**, Kahraman Demirtaş**, Arslanagic**, Berkan Emir** (Dk. 74 Burekovic**) , Obinna**, Halil**, Makana Baku** (Dk. 69 Lourency**), Yalçın Kayan** (Dk. 90 Ideye?), Tijanic** (Dk. 74 Jahovic**), Ndiaye**   

GİRESUNSPOR: Okan***, Diarra***, Zeki**, Aziz Behiç***, Perez***, Traore*** (Dk. 66 Pelupessy***), Sankhare*** (Dk. 74 Emre Taşdemir***), Diabate*** (Dk. 90 Douglas?), Flavio***, Suleymanov*** (Dk. 90 Hayrullah Bilazer?), Serginho*** (Dk. 66 Balde**)     

GOL: Dk. 71 Diabate (P) (Giresunspor)

Editör: TE Bilisim