Anders Torendsen ile Stiven Plaza'yı üst üste duyuran Trabzonspor'un transferde durmaya niyeti yok... Şampiyonluğu kıl payı kaçıran Bordo-Mavililer önümüzdeki sezon hedefe ulaşmak adına hem iddialı hem de alternatifli bir kadro kurmanın hesaplarını yapıyor. Bu doğrultuda transferde gaza basan Karadeniz devinin listesine her geçen gün yeni bir isim giriyor. Bordo-Mavililer, Amiens forması giyen Kolombiyalı kanat oyuncusu Stiven Mendoza'yı gündemine aldı.
 
İki yıldır Amiens forması giyen ve 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan 28 yaşındaki kanat-forvet oyuncusu için kulübüne teklif yapmaya hazırlanan Bordo-Mavili yönetimin uygun bir fiyat oluşması durumunda bu transferi bitirmeye çalışacağı öğrenildi. Bu sezon Amiens forması ile 17 maça çıkan ve 6 gol atmayı başaran Mendoza, ağırlıklı olarak sol kanatta görev yapsa da sağ kanat ve forvette de forma giyebiliyor.
 
YOK ARTIK DRİNKWATER MI?
 

2017-2018 sezonunda 37.9 milyon Euro karşılığında Leicester City'den, Chelsea'ye transfer olan Danny Drinkwater geçen sezon başında Burnley'e ve devre arasında Aston Villa'ya kiralanmıştı. Chelsea'de gözden düşen 30 yaşındaki orta sahanın adı Trabzonspor ile anıldı. Teknik direktör Eddie Newton'un, Maviler ile ikili ilişkilerini kullanarak tecrübeli oyuncuyu ikna etmesi beklediği ifade edildi. Dün İngiliz basınında çıkan haberlerde yıldız oyuncunun, Türkiye'de oynamaya sıcak baktığı iddia edildi. Bu durum Bordo-Mavililer taraftarları heyecanlandırdı.
 
SAVUNMAYA AYALA!
 

Savunma hattında gelecek sezon sorun yaşamak istemeyen Trabzonspor’da gözler tecrübeli isimlere çevrilmiş durumda. Bu mevkii için ince eleyip sık dokuyan bordo mavili yönetim İngiltere'de Middlesbrough forması giyen Daniel Ayala'yı gündemine aldı. Bu sezon 25 maçta forma giyen İspanyol futbolcu 2 gol kaydetti. Bordo mavililer bu transferde teknik direktör Eddie Newton'u görevlendirdi.
 
ELNENY VE MENDY İLAÇ OLUR
 
Trabzonspor orta sahadaki önemli isimleriyle yollarını bir bir ayırmıştı. Sezon devam ederken John Obi Mikel ayrılmış, bitiminde de Badou Ndiaye'nin kiralık sözleşmesi sona ermiş, kaptan Jose Sosa'nın da kontratı tamamlanmıştı. Bordo-mavililer bu bölgeye ciddi takviyeler yapmak istiyor. Bunlardan biri de geçen sezonu Beşiktaş'ta kiralık olarak geçiren Mohamed Elneny.
 
28 yaşındaki futbolcu için İngiliz ekibiyle kıran kırana pazarlıkların sürdüğü kaydedildi. Mohamed Elneny kariyerini Türkiye'de devam ettirmek istiyor. Orta alan için de Elneny ile birlikte Leicester City forması giyen Nampalys Mendy'nin de adı gündemde. Fransız futbolcu sezon boyunca sadece 8 resmi maçta forma giydi.
 
MARTİN LİNNES İDDİASI...
 

Sağ bekte Joao Pereira, Kamil Ahmet Çörekçi ve Serkan Asan gibi isimleri kadrosunda bulunduran Bordo- Mavililer'in, Norveçli oyuncu ile ilgilendiği öne sürüldü. Galatasaray'la ilk görüşmenin gerçekleştiği ve Linnes'in de Sörloth ve Trondsen'den sonra Fırtına'nın 3. Norveçli oyuncusu olmasının yakın olduğu yazıldı. Bilindiği üzere 28 yaşındaki oyuncu forma verildiği zaman sol bekte de oynuyor.
 
SOL BEKE 4 ADAY
 
Filip Novak'ın boşluğunu doldurmak adına sol bek arayışını sürdüren Trabzonspor’da bu mevki için 4 aday var. Öncelikli aday Casper Höjer Nielsen. Yeni sezon öncesinde zamanın kısıtlı olması nedeniyle yönetim hata yapmamak adına alternatifleri de sıcak tutuyor. Danimarkalı oyuncunun kulübü Aarhus ile 1 yıllık sözleşmesinin kalması Fırtına için avantaj.
 
Bu ismin alternatifi olarak ilk göze çarpan isim ise Marlon. 23 yaşındaki Fluminense’nin oyuncusunu yakın markaja alan temsilcimiz ayrıca Hoffenheim’dan Stafylidis ve Sparta Prag'dan ayrılan Martin Frydek için de iletişimin koparmadı.
Editör: TE Bilisim