A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde Hollanda ve Norveç galibiyetlerinin ardından Letonya ile 3-3 berabere kaldı. A Milli Takım 7 puana ulaşırken Letonya gruptaki ilk puanını aldı. A Milli Takım Letonya'yı yine geçemedi. Tarihinde Letonya ile yedinci kez karşılaşan milliler, ilk maçı kazanmıştı. 1924'ten bu yana oynanan 6 maçta Letonya bir galibiyet alırken son 5 maç berabere bitti.

Gürcan Bilgiç: Herkesin bir kâbusu var, bizimki de Letonya galiba. Adamlar maç boyu "görünmez adam" gibi sadece sahada oldukları sanılan, ancak planlarından vazgeçmeyen androidler gibiler "Bu da bize bir ders olsun" diyeceğiz ama yakıştıramıyorum bu takıma.

Şansal Büyüka: Korktuğumuz başımıza geldi. Okyanusları aştık, boyumuzu aşmayan derede boğulduk. Nedir bu Letonya'dan çektiğimiz? Hollanda‘ya, Norveç‘e puanı keybetsek canım yanmayacak.

Feyyaz Uçar: Birincilik veya ikincilik için mücadele ederken burada giden 2 puanı çok arayacağız. Letonya'ya bizden başka, rakiplerimizden başka puan kaybeden olacak mı? Sanmıyorum.

Ayhan Akman: Letonya'nın silahları az ama onları engellememiz lazımdı. Kendi kendimize pozisyon verdik. Biraz konsantrasyon düşüklüğü de vardı. Kendi kalitemizden düşük takımlara hep zorlanıyoruz, bu bir gerçek. Üst seviyedeki maçlara daha iyi çıkıyoruz. Oyuncuların diğer maçlara çok iyi hazırlandığı çok belliydi. İki tane ayrı takımla oynadık, Letonya daha farklıydı. Letonya gibi kapanan takımlara karşı zorlanıyoruz. Şapkamızı önümüze koyup, bu tip takımlara karşı nasıl oynamamız gerekiyor bunu düşünmemiz lazım.

Tugay Kerimoğlu: 7 puan tamam bazı şeyleri izah edebilir ama 3-1 elinizdeyken oyunu öldürmeniz lazım. Rakip hükmetmemesi lazım. Oyunu kontrol altına da alamadık.

Nihat Kahveci: İlk 20 dakika, normalde 3 olurdu maç. 2-0, not almak istiyorum 'Bu Milli Takım rahat maç izletiyor' diye, 2-1 oluyor. 3-1 oluyor, notuma dönüyordum 3-2 oldu. Herhalde, Letonya'yı yenmek için 100 sene beklememiz gerekiyor.

Tolga Zengin: Kontra atak ve duran toptan başka gelme şansları yoktu zaten. En iyi oyuncuları Sion'da oynayan oyuncu 20 maçta 1 golü mü ne var. Bıraksan gelemezlerdi yani. En büyük sıkıntı aslında gol attıktan sonra çok kısa sürede gol yemek oldu.

Mehmet Demirkol: 33’te 2-0’ı bulmuş olmamız çok önemli. Sonrasında Çağlar’ın üstün oyun kurma becerisine Ozan’ın katılmasına rağmen rakibi ‘biz bu işi yapamayız’ çaresizliğine itemedik. İşte bizim asıl sorunumuz da aslında bu.

Serdar Ali Çelikler: 2022 Dünya Kupası elemelerine müthiş başlamıştık. Hollanda ve Norveç'i yenmiştik. Letonya'yı tarihimizde ilk kez yenebilsek gerçek olamayacak kadar iyi bir başlangıç olacaktı. Lakin Letonya yine bize ters geldi. Aslında Letonya bize mi ters Şenol Güneş'e mi onu da tartışalım.

Ali Gültiken: Bu kadar pozisyon bulup 3 gol attığın bir maçı elinden kaçırmak olacak iş değil. Hollanda ve Norveç maçlarındaki savunma anlayışımızın çok gerisinde kaldık. Rakibi ciddiye alıp önemsediğimizde ve savunma anlayışımızı bu şekilde yaptığımızda iyi sonuçlar aldık. Ama biraz rahatladığımızda çok basit pozisyonlarla dün akşam goller yedik. Olayın iki tarafı var; takım savunması mantığıyla oynadığımızda iyiyiz ama kendi evimizde oynadığımız, öne çıktığımız maçlarda savunma arkasında verdiğimiz pozisyonlarda henüz istediğimiz seviyede değiliz.

Editör: TE Bilisim