ANLAM VERİLEMİYOR

Söz konusu protokolü hazırlayanlardan biri olan TFF Sağlık Kurulu Başkanı Mete Düren bile ‘Ortam futbol oynamaya müsait değil’ açıklaması yapıyor. Ancak TFF ligleri oynatmak isteğine bir anlam verilemiyor.

BU BİR TAVSİYE LİSTESİ

NTV’ye bağlanan TFF Sağlık Kurulu Başkanı Mete Düren hazırlanan protokolün bir tavsiye olduğunu belirterek, “Bu futbolun tekrar başlayacağını düşünerek hazırlanan bir kılavuz. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmiyoruz. Bu bir tavsiye listesi, talimatname değil. Protokolün ikinci bölümü kamp ve müsabaka programı belli olunca açıklanacak.

İDMAN YAPILMASI BİLE RİSKLİ

Futbolcuların tedbirlerden bağımsız kora kor bir mücadele girmesi olanaksız. Türkiye buna hazır değil. Herkese test yapılması şart. 1 ay önce yapılan testlerin artık bir anlamı kalmadı. Şu an futbol oynamaya da antrenman yapmaya da müsait bir ortam yok. İdman yapılması bile riskli. Temiz çıkan bir futbolcuya akşam evine gelen arkadaşı virüsü bulaştırabilir. Ertesi gün de o takımına bulaştırabilir.

GÖZLER BİLİM KURULU’NDA

Futbolcular, karşısındaki futbolcuların da temiz olduğunu görmek ister. Kulüplerin bu işlerden sorumlu yetkilisi, İl Pandemi Kurulu ile çok iyi koordine olmalı. Testleri iki haftada bir yapmak lazım. Maçlar başladıktan sonra daha da sık yapılmalı” dedi. Düren’in bu açıklamalarından sonra gözler Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’na çevrildi. Bu konuda nasıl bir karar verileceği merak ediliyor.
 
Editör: TE Bilisim