Ligde oynadığı son 6 karşılaşmada 3 galibiyet ve 3 beraberlik alarak çıkışa geçen Çaykur Rizespor, Galatasaray’ı konuk etti. Kazanarak adım adım ilk 5 hedefine doğru ilerlemek isteyen Yeşil-Mavililer maça konuk ekibin baskılı futboluyla başladı. Maçın ilk dakikalardan itibaren baskıyı kıramayıp kalesinde pozisyonlar gören Atmacalar bu atakları kaleci Gökhan Akkan’ın alkışlanacak performansıyla önlemesini bildi.
 
Rakip kaleye gitmekte zorlanan bir görüntü ortaya koyup daha çok topun arkasında kalarak kontra atak düşüncesinde olan Rizespor aradığı boş alanları bulmakta güçlük çekti. 43.dakikada kullanılan köşe vuruşunda Melnjak’ın uzaklaştırdığı topta VAR devreye girdi. Hakem Atilla Karaoğlan’ın pozisyonu incelemesinin ardından beyaz noktayı işaret etti. Topun başına geçen Sarı-Kırmızılıların golcü oyuncusu Diagne’nin penaltı vuruşunu önleyemeyen Yeşil-mavililer soyunma odasına 1-0’lık skorla yenik gitti.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına da rakibinin baskısını kırmaktansa beklentileri bir türlü sahaya yansıtamayan Rizespor 53’de 2 farklı skorla geriye düştü. Kendi yarı sahasında taç atışından gelen topu kontrol edemeyen Yeşil-Mavililer sonraki süreçte de Sarı-Kırmızılıları kaleden uzaklaştıramadı ve Emre Akbaba'nın pasıyla altı pasta topla buluşan Diagne aradaki farkı 3’e çıkardı. Golden sonra da Sarı-Kırmızılıların baskısını ensesinde hisseden Rizespor, vuruşu savunmaya da çarpınca skor 2-0’a geldi.
 
Golden sonra zaman zaman öne çıkmaya çalışan ve Teknik Direktör Tomas’ın 3 oyuncu değiştirmesiyle birlikte rakip kalede skor üreterek puan için umutlanmak isteyen Rizespor, Remy ile 3 pozisyon bulsa da son vuruşlar istenilen seviyede olmadı. 77’de Boldrin’in de kırmızı kart görmesiyle gardı düşen Rizespor, 78’de bir kez Diagne ve 86’da da Taylan’ın golleriyle sahada tel tel dökülen Rizespor, maçı da 4-0’lık skorla yenik tamamladı.
 
STAT: Çaykur Didi
 
HAKEMLER: Atilla Karaoğlan *, Serkan Ok **,  Serkan Çimen **,
 
ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan **, Mykola Moroziuk **, Emir Dilaver **, Yassine Meriah **, Dario Melnjak **, Abdullah Durak ** (Dk. 64 Onur Bulut **), Fabricio Baiano **, Fernando Boldrin **, Godfred Donsah **, Braian Samudio ** (Dk. 64 Fernando **), Milan Skoda ** (Dk. 64 Remy **)
 
Galatasaray: Fatih Öztürk ***, Martin Linnes ***, Ryan Donk ***, Marcao ***, Emre Taşdemir *** (Dk. 89 Şener Özbayraklı?), Taylan Antalyalı ***, Emre Akbaba *** (Dk. 89 Ömer Bayram?), Emre Kılınç *** (Dk. 89 Kerem Aktürkoğlu?), Sofiane Feghouli ***, Oğulcan Çağlayan *** (Dk. 78 Sekidika **), Mbaye Diagne **** (Dk. 90 Ali Yavuz Kol?)
 
GOL: Dk. 44 (P)-52-79 Diagne, Dk. 86 Taylan (Galatasaray)
 
KIRMIZI KART: Dk. 77 Boldrin (Rizespor)
 
SARI KARTLAR: Boldrin, Baiano, Emir, Melnjak, Moroziuk (Rizespor), Fatih (Galatasaray)
Editör: TE Bilisim