Pandemi öncesinde 308 okuldan 13 bin 850 öğrencinin mücadele ettiği ve ülke genelinde nüfusa oranla katılımın en yüksek olduğu iller arasında bulunan Trabzon’da, 2021-22 Eğitim-Öğretim dönemi Okul Sporları müsabakaları için açılış töreni düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili spor federasyonlarının desteğiyle düzenlenen törende Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Gençlik ve Spor il Müdürü Ozan Çetiner ve İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ın yanı sıra şube ve ilçe müdürleri, sporcular, öğretmenler ve aileleri de hazır bulundu.

Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenen törende öğrencilere seslenen Vali İsmail Ustaoğlu, “Başarıya giden yolda tabii ki çalışmanız, gayret etmeniz ve inancınız çok önemlidir. Ama bu yolda eğitimin yanı sıra sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerin de önemli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.  Trabzon'un birçok spor dalında önemli başarılar elde ettiğine dikkati çeken Vali Ustaoğlu, "Bir dönem Erdoğdu Lisesi futbolda dünya şampiyonu oldu. Yine olimpiyat şampiyonumuz Busenaz Sürmeneli var. Sizlerin içerisinden de sporun her alanında dünya şampiyonları çıkacağına yürekten inanıyorum." diye konuştu.

“Bütün tesislerimiz öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin emrindedir” diyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, şöyle devam etti: “Sporun sadece bedensel değil, ruhsal, zihinsel ve sosyal gelişimleri üzerindeki önemli katkısı nedeniyle her yaştan insanımızı sporla buluşturmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin yoğun ders programı arasında stres atmalarına da katkı sunmak amacıyla başlatılan Okul Sporları turnuvalarına büyük önem veriyoruz. Trabzon zaten bir spor şehri, spora büyük ilgi var ve bu turnuvalara da yüzlerce okul, binlerce öğrenci katılıyor.”

Öğrencileri spora teşvik eden veliler ve onlara yol gösterip destek olan öğretmenlerle okul idarecilerini kutlayan Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, “Geçen yıl pandemi nedeniyle müsabakalar birçok branşta yapılamadı. Ama bir önceki yıl Trabzon’da öğrencilerimiz büyük bir katılımla spor heyecanını yaşadı. 2019-20 Eğitim-Öğretim Yılında 308 okuldan 13 bin 850 öğrenci onlarca brnaşta yapılan turnuvalara katıldı, hem spor yaptı, hem stres attı, hem heyecanlar yaşadı, hem de yeni arkadaşlar edindi. Bu yıl katılımın daha fazla olduğunu gözlemliyoruz” dedi.

Atatürk MTAL Halk Oyunları ekibinin gösterileri renk kattığı açılış töreninde ayrıca, pandemi nedeniyle geçen eğitim öğretim döneminde kısıtlı sayıda yapılan Okul Sporları müsabakaları sonunda, satrançta derece alan Murat Kutay Yardak (Pelitli Mareşal Çakmak İlkokulu), Zeynep Erva Özen (Kaşüstü Cumhuriyet İlkokulu), Zeynep Ercin İnan (Cudibey Ortaokulu) ve Tamer Kayra’ya (Bedri Rahmi Eyüboğlu Ortaokulu) ödülleri verildi.

Editör: TE Bilisim