Krizden dolayı sezonu oynatamayan ve mevcut haliyle tescil eden ya da iptal eden ülkelerin Avrupa Kupaları bileti alacak takımları "sportif başarı" kıstasıyla belirlenecek ve bu da "en son puan durumu"ndaki sonuçla olacak

KULÜPLERE EKONOMİK DESTEK

Korona virüs salgınından ötürü liglerin ne zaman başlayacağı konusunda UEFA’nın girişimleri devam ediyor. 21 Nisan’da 55 üye ülke federasyonu yetkilisiyle gerçekleştirilen video konferans toplantısının ardından dün UEFA yönetim kurulu toplandı. Ekonomik sıkıntı yaşayan kulüplere el uzatan UEFA, 2018-2020 tarihlerinde Avrupa’nın milli takımlar düzeyindeki turnuvalarına futbolcu gönderen 55 üye ülkenin 676 kulübüne toplamda 70 milyon euro ödeme yapılacağını duyurdu. Daha sonra da 130 Milyon euro ödeme yapılacağı bildirildi. Toplantıda önemli kararlar alındı. UEFA, Liglerin en geç Haziran’da başlayıp 3 Ağustos’a kadar bitirilmesi yönünde tavsiye kararını yineledi. Play-Off oynatmak isteyen ülkelerin ise bunu 27 Mayıs tarihine kadar bildirmeleri gerektiğine vurgu yapıldı. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ BİLETİ

Krizden dolayı sezonu oynatamayan ve mevcut haliyle tescil eden ya da iptal eden ülkelerin Avrupa Kupaları bileti alacak takımları ‘sportif başarı’ kıstasıyla belirlenecek ve bu da ‘en son puan durumu’ndaki sonuçla olacağı federasyonlara iletildi. Bu durumda Haziran’da başlayamaması halinde ligler tescil edildiği taktirde Süper Lig’de Trabzonspor şampiyon ilan edilecek. Bu durumda Süper Lig'de Şampiyonlar Ligi biletini ilk sırada olan Trabzonspor alacakken, 2. sıradaki Başakşehir Play-Off oynayacak, 3. sıradaki Galatasaray UEFA'ya gidecekken, 4. sıradaki Sivasspor da ön eleme oynamaya hak kazanacak. Türkiye Kupası'ndan gelecek olan UEFA Kupası hakkının kime gideceği konusu ise henüz netleşmiş değil.
 
Editör: TE Bilisim