CAMİA OLARAK ÇOK ÇALIŞTIK

Çaykur Rizespor’da Denizlispor galibiyetinin sevinci yaşanıyor. Zorlu müsabakayı kazanarak tehlikeli bölgeden uzaklaşma adına önemli bir adım atan Yeşil-Mavili ekipte teknik adam Bülent Uygun şunları söyledi; “Şu an bizim tabirimizle cenaze evinde düğün yapamayız. Ben Rizespor’a geldiğimde Rizespor’a düştü gözüyle bakılıyordu. Hep beraber, başkanımız, futbolcu kardeşlerim, yönetimimiz ve bize inanan taraftarımıza birlikte çok çalıştık. O sürecin içerisinde bu zorluğun üstesinden gelerek bugün itibarıyla 45 puana ulaşarak ki çok zor bir puana ulaşıp kümede kalmanın yüzde 90’ını garantilemiş olduk. O yüzden futbolcu kardeşlerimin hepsini tebrik ediyorum.

TEKRAR AYAĞA KALKTIK

Onları ne kadar takdir etsem azdır. O süreçten kalkmamız için bir karakter göstermemiz gerekiyordu. Bir yürek göstermemiz gerekiyordu. Elbette taktik ve sistem çok önekli ala onların yaptığı mücadele hepsinden çok önemliydi. Rizespor olarak yaşadığımız kadro zaafları ve birçok eksiklerimizi yeni sezonda planlayarak bundan sonraki süreçte yukarılara oynayan ve Rize halkının gururu olacak takımı ortaya çıkarmak adına İnşallah güzel bir çalışma yapacağız. Allah’ın izniyle başarıdan başarıla koşacağız diye düşünüyorum. Takımların içerisinde düşme psikolojisi en tehlikeli olan psikolojidir. Dolayısıyla düşmenin içerisinde olabilecek anksiyeteler, entropiler ve bununla birlikte kaygı problemleri yaşarsınız. Ve buradan tekrar ayağa kalkmak çok zordur.

OYUNCULARIMIZIN YETENEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARDIK

O zaman taktik bilginiz, engin tecrübeleriniz ve yeni bir sistemi çok çabuk inşa etmeniz, psikolog olarak da bir nevi psikolojik tedaviler yapmanız, bu arada da futbolcular içerisindeki yetenekleri ortaya çıkarmanız, yüreğindeki cesareti ile birlikte esaretleri kırmanız, yüreğindeki futbol oynama aşkı ile ayaklarındaki yetenekleri birleştirmeniz gerekir. Biz de geldiğimiz günden itibaren bunu ekibimle birlikte başardık. Başkanımız o kadar sorun yaşamamıza rağmen ‘Çok önemli değil, sen çok şey başarırsın’ diye bize destek oldu. Bütün şehir birleştik ve bunu başardık. O yüzden tribünde olmasalar da duaları ve yürekleri ile bize destek olan Rizespor taraftarlarına ve camiamıza tekrar teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilisim