Bakan Koca, depremlerle ilgili yürütülen çalışmalara dair değerlendirmelerde bulunurken, "Her ihtiyaca yetişemediğim, her sorumluluğa yetemediğim zamanlar da oldu. Bunlar için sizlerin huzurunda vatandaşlarımızdan helallik isterim." ifadelerini kullandı.

6 Şubat sabahı yaşanan depremlerin ülkede görülmemiş bir felaket olduğunu belirten Bakan Koca, hala acıların taze olduğunu ve uzun sürecek bir yas sürecine girildiğini ifade etti. Depremin yol açtığı yıkımın telafi edilebilecek maddi bir hasar olmadığını, ancak hayatta kalanların ruhsal sağlıklarında uzun vadeli etkiler bıraktığını vurguladı.

Bakan Koca, depremde etkilenen illerde devletin tüm imkanlarıyla yaraları sarmaya çalıştığını ve milletin büyük bir dayanışma gösterdiğini dile getirdi. Ancak, felaketlerin eli ayağını bağlayıcı tarafları olduğunu söyleyen Koca, mevcut imkanların şok içinde en rasyonel şekilde kullanılamayabileceğini ifade etti.

Bakan Koca'nın konuşmasında ön plana çıkan ifadelerinden biri ise, "Sağlık Bakanı olarak, elimden gelen ne varsa, kaybedilen canların, yıkılmış şehirlerin acısını içime gömerek, gece gündüz demeden yapmaya çalıştım. Elbette, her ihtiyaca yetişemediğim, her sorumluluğa yetemediğim zamanlar da oldu. Bunlar için sizlerin huzurunda vatandaşlarımızdan helallik isterim." oldu. Bakan, vatandaşlardan eksiklikler ve noksanlar için helallik diledi.

Editör: Birol Sancak