Trabzonspor ile Kasımpaşa arasındaki rekabette Trabzonspor'un üstünlüğü bulunuyor. Son altı Süper Lig maçında sadece bir kez mağlup olan Trabzonspor (4 galibiyet, 1 beraberlik), tek mağlubiyetini geçen sezon deplasmanda almıştı (0-2). Kasımpaşa ise 2013/14 sezonundan bu yana Trabzonspor'a konuk olduğu Süper Lig maçlarında üç galibiyet elde etti ve bu maçlarda toplam 15 gol attı. Ancak, yedi karşılaşmada puan kaybetti ve sadece üç gol sevinci yaşayabildi (3 beraberlik, 4 mağlubiyet).


Trabzonspor, İstanbul takımlarıyla oynadığı son sekiz Süper Lig maçının sadece birini kaybederek (5 galibiyet, 2 beraberlik) iyi bir performans sergiledi. Ancak bu mağlubiyeti son karşılaşmada Galatasaray'a karşı aldı (1-5). Trabzonspor, iç sahada İstanbul temsilcilerine karşı üst üste 2+ karşılaşmayı puansız geçirmediği son seriyi Eylül 2020-Şubat 2021 arasında yaşamıştı (5 maç).


Trabzonspor, son dört Süper Lig maçının sadece birini kazanarak (1 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet) biraz dalgalı bir performans sergiliyor ve son karşılaşmada Galatasaray'a 5-1 mağlup oldu. Bu sezon Abdullah Avcı göreve geldikten sonra ilk golü attığı sekiz Süper Lig maçını da kaybetmeyen Trabzonspor (7 galibiyet, 1 beraberlik), açılış golünü kalesinde gördüğü dört karşılaşmadan galibiyet çıkaramadı (2 beraberlik, 2 mağlubiyet).


Öte yandan, Bosna Hersekli oyuncu Edin Visca, Süper Lig kariyerinde en fazla gole katkı sağladığı rakibi olarak Kasımpaşa'yı gösteriyor (9 gol & 7 asist). Visca, bu gol katkılarının %81'ini iç saha maçlarında kaydetti (7 gol & 6 asist).
Trabzonspor forması giyen Enis Bardhi'nin ise bu sezon Süper Lig'de attığı iki golün her ikisi de ilk yarıda oynanan Kasımpaşa maçında geldi (Eylül 2023).


Son olarak, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig kariyerinde en fazla mağlup ettiği takım olarak Kasımpaşa'yı gösteriyor (14 galibiyet, 3 beraberlik, 4 mağlubiyet). Trabzonspor ile Kasımpaşa, ligde 30. kez karşı karşıya gelecek.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN 

Editör: Ayşe Sancak