Malzemeler ve görünümü ile klasik sütlaca benzeyen bu sütlaç ise bambaşka. Sadece Karadeniz bölgesinde bilinen tuzlu sütlaç ilk defa tadanların çeşitli yorumlarına neden oluyor. Sıcak suda bekletilen pirinçler süt ile pişirildikten sonra içerisine tuz katılarak servis ediliyor. Diğer bildiğimiz sütlaçtan bir başka özelliği ise bu sütlacın sulu olması. Kimileri tarafından  adına ' Süt çorbası' da denilen tuzlu sütlaç bölgede en çok tercih edilen sütlü tatlılar veya yemekler listesinde.

ŞORAY UZUN BEĞENMEMİŞTİ

Gittiği Giresun merkeze bağlı bir köyde yayın için önüne konulan tuzlu sütlacı beğenmeyen Şoray Uzun açık bir şekilde hiç hoşlanmadığını dile getirmişti. Sosyal medyada hesabında da paylaşan Uzun,  " Çok kez karşıma çıktı. Hatta 30 kere karşıma çıktı tadına bile bakmadım" yorumunu yapmıştı.

Sedat KARAKAYA

Muhabir: TE Bilisim