90 dakikaya ev sahibi Rizespor hızlı başladı. Maçın ilk bölümünde kanatları kullanarak üst üste pozisyonlar buldu. Özellikle sol kanattan Bolasie ile etkili olmaya çalıştı Rizespor ama meşin yuvarlağı filelere gönderemedi. 

Sonraki bölümde Konyaspor oyun dengesini sağlayıp etkili ataklar geliştirdi Rizespor kalesinde. Bunun meyvesini almakta da gecikmedi.  

Defans derinliğinin bozulduğu anda da öne geçti Konyaspor. Oyunun bu bölümünde Rizespor kendi yarı alanından çıkarken ve orta alanda çok top kayıpları yaptı. İlk yarının son bölümünde etkili olup rakibini ceza sahası içine soktuğu anlarda kazandığı köşe atışında Bolasie ile golü bulup soyunma odasına beraberlikle gitti. Bu da takıma moral ve enerji verdi.

Teknik direktör Bülent Korkmaz, ikinci yarıya Eric Sabo’nun yerine Boldrin’i oyuna alarak başladı.  Ardından Aminu Umar ile Pohjanpalo oyuna dahil oldular. Bu değişiklik Rizespor’a hareketlilik getirdi. Yüksek tempoyla oynadı. Maçın kırılma anı ise Konyaspor’dan Amilton’un ikinci sarıdan kırmızı kart ile oyun dışı kalmasıyla oldu. Rakip sahada 10 kişi kalınca Rizespor daha hırslı ve etkili oynadı. Rizespor’un evindeki üstünlüğü geriye düştüğü maçı çevirmesini bildi.  Konuk ekip havaya girip nasılsa gol atıp maçı kazanırım havası içindeydi. Ama havasını bozan Rizespor oldu. Maçın ikinci yarısında yeşil-mavili takım daha iyi organize oldu. Kanatlardan ve ortadan üst üste ataklar geliştirip rakip kalede pozisyonlar üretti. Orta alanda Fernandes iyi mücadele etti. Rizespor’da sahanın en çalışkan ve verimli ismi ise Tyler Boyd oldu. Boyd Konyaspor defansını bunaltı. 77. Dakika da ise sağ taraftan nefis bir top gönderdi ve Pahjonpalo şık bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderip takımına galibiyet getiren golü attı.  Öne geçtikten sonra biraz baskı yemesine rağmen takım olarak mücadele etti yeşil-mavili futbolcular. Rizespor, güçlü rakibi karşısında savunma da iyi oynadı. Rakibi ne çok ciddi pozisyonlar vermedi. Rizespor özellikle ikinci yarıda çok iyi çıkıp mağlup duruma düştüğü maçı çevirip sahadan 3 puanla ayrıldı.  Yeşil-mavililer ilk yarının son dakikalarında beraberliği yakaladıktan sonra ikinci devrede rakibine baskıyla, enerjiyle ve saha içi yapısıyla savunma ve hücumda çok güçlü bir oyun sergilediler.

Rizespor milli aradan önce sahasında süper ligin lideri Trabzonspor’u 3-2 mağlup ettikten sonra, ligin ikincisi Konyaspor’uda 2-1 ile geçmesini bildi. Kendi sahasındaki son iki maçı kazanan Rizespor’un en büyük sıkıntısı deplasman da kazanamamak. Ligin deplasman galibiyeti olmayan tek takımı.  Rizespor ligde kalan son 6 maçın 4’ünü deplasmanda oynayacak. Konyaspor galibiyeti süper ligde kalma umudunu son haftalara taşıdı. Umudun tükenmemesi için Rizespor’un Bülent Korkmaz’ın deplasmanda maç kazanamama sıkıntısını çözmesi şart. Yeşil-mavililer zorlu Konyaspor maçında geriye düşmesine rağmen 2-1 galip ayrılmayı başardı.