Karadeniz’de İletişim Seferberliği: 4 İlden Bin Personel Katıldı
Karadeniz’de İletişim Seferberliği: 4 İlden Bin Personel Katıldı
İçeriği Görüntüle

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Tamer Karadağlı, "Çok iyi oyuncular yetişti. Sektör de kendisini geliştirdi. Oyunculuklar gelişmedi sadece, yönetmenlerimiz gelişti, seyircilerimiz de gelişti. Eskiden beğendiği şeyleri şimdi beğenmeyebiliyor. Çünkü artık dünya evimizin içinde." dedi.

Karadağlı, AA Akademi koordinasyonunda, Anadolu Ajansı (AA) Dış ve Ekonomi Haberleri Yayın Müdürü Barışkan Ünal'ın moderatörlüğünde düzenlenen Sinema Atölyesi'nin konuğu oldu. Oyunculuğa ilgisinin ortaokul yıllarında başladığını anlatan Karadağlı, çocukluğunda annesiyle sık sık sinemaya gittiğini ve ABD'den Türkiye'ye döndükten sonra Türkçesini geliştirmek amacıyla yerli filmleri de yoğun şekilde izlediğini söyledi. Ortaokulda tiyatro kulübünde "Kral ve Ben" oyununda rol aldığını belirten Karadağlı, sahnede olmanın kendisini etkilediğini ve lise son sınıfa kadar oyuncu olma isteğini kararlılıkla sürdürdüğünü ifade etti. Çevresinden farklı bir meslek seçmesi yönünde tavsiyeler aldığını ancak kendi kararının peşinden gittiğini anlatan Karadağlı, "Bazen insanın kendi iç ışığını, iç alkışını takip etmesi gerekiyor. Etrafınızdaki insanların çoğu size yapamayacağınızı, başarısız olacağınızı söyleyecek. Ama kendinize inancınız varsa kimin ne söylediğinin çok fazla önemi yok." açıklamasını yaptı.
FERHUNDE HANIMLAR, KEYİFLE OYNADIĞIM BİR İŞ OLDU
"Ferhunde Hanımlar" dizisinin mesleki gelişiminde önemli bir deneyim olduğunu belirten Karadağlı, günlük dizi temposunun kamera önü oyunculuğunu öğrenmesine katkı sağladığını söyledi. Karadağlı, çektiği sahneleri kısa süre içinde izlemenin hatalarını görüp düzeltmesini sağladığını aktararak, "Çok hızlı akan bir diziydi. Ferhunde Hanımlar, keyifle oynadığım bir iş oldu." diye konuştu. Usta oyuncularla çalışmaktan hiçbir zaman çekinmediğini ifade eden Karadağlı, "Kendime güvenim tamdı. İyi bir oyuncunun yanında heyecanlanmaktansa, bana neler katabileceğini, ondan neler gözlemleyebileceğimi düşünüyordum. Çünkü kendimi de buna hazırlıyordum." dedi.
HALA 'HALUK BEY' DİYEN ÇOK FAZLA OLUYOR
Karadağlı, kariyerinde geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan "Çocuklar Duymasın" dizisinin başlangıçta kabul etmeyi düşünmediği bir proje olduğunu anlattı. O dönemde daha dramatik ve ciddi karakterler canlandırmak istediği için sitcom projesine sıcak bakmadığını belirten Karadağlı, teklifin birkaç kez yinelenmesinin ardından görüşmeye gittiğini ve projede yer almaya karar verdiğini söyledi. "Haluk" karakterinin yıllar içerisinde kendisiyle özdeşleşmesini de değerlendiren Karadağlı, "Hala 'Haluk Bey' diyen çok fazla oluyor. Bu hoşuma da gidiyor zaman zaman. Bir problem görmüyorum. Televizyon işi yapıyorsanız rol üzerinize yapışsın diye uğraşırsınız ki insanlar ona inansın." ifadelerini kullandı. Karakterin oluşum sürecinde kendisinden de izler bulunduğunu anlatan Karadağlı, senarist Birol Güven'in çekimlerin ilk döneminde kendisini gözlemlediğini, konuşma biçiminden günlük hayattaki bazı davranışlarına kadar çeşitli özelliklerini senaryoya taşıdığını aktardı.
"SEKTÖRDE BİRÇOK ANLAMDA İYİLEŞME VAR"
Karadağlı, Türk dizi ve televizyon sektöründeki değişime ilişkin de geçmiş yıllara kıyasla çalışma koşullarında iyileşme yaşandığını söyledi. Kendi dönemlerinde çekimlerin sabahtan başlayarak ertesi sabaha kadar sürebildiğini anlatan Karadağlı, bugün çalışma sürelerinin daha belirli hale geldiğini belirtti. Karadağlı, "Çok iyi oyuncular yetişti. Sektör de kendisini geliştirdi. Oyunculuklar gelişmedi sadece, yönetmenlerimiz gelişti, seyircilerimiz de gelişti. Eskiden beğendiği şeyleri şimdi beğenmeyebiliyor. Çünkü artık dünya evimizin içinde." diye konuştu.

Kaynak: AA