Milli Boksör Buse Naz Çakıroğlu Avrupa Şampiyonu Oldu Milli Boksör Buse Naz Çakıroğlu Avrupa Şampiyonu Oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), Galatasaray-Antalyaspor maçında yaşanan penaltı pozisyonuyla ilgili olarak sosyal medyada yayılan görüntülerin bağlamını açıkladı ve hukuken suç teşkil ettiğini belirtti.

MHK'dan yapılan açıklamada, 1 Mart 2024 Cuma tarihinde gerçekleştirilen ve rutin bir eğitim çalışması niteliğinde olan iç değerlendirme toplantısının, kamuya kapalı ve kurum içi yapıldığı vurgulandı. Ancak toplantının bazı bölümlerinin sorumsuz ve kötü niyetli kişilerce bağlamından koparılarak sosyal medya mecralarında yayınlandığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; bu toplantılarda haftanın öne çıkan, kritik hakem kararları değerlendirilerek, kararlar üzerinde katılanların yorumları alınıp, emsal olayların tartışılması ile birlikte en uygun sonuca ulaşılması hedeflenmektedir. Kamuya kapalı ve kurum içi yapılan bu toplantıyı izinsiz yayınlamak hukuken suçtur. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır."

MHK, Türk futbolunu hedef alan ve algı kirliliği oluşturmayı amaçlayan bu tür girişimlere karşı net bir duruş sergilediğini belirtti. Bu bağlamda, söz konusu online toplantının tamamının TFF YouTube kanalından izlenebileceği ve ilgili linkin paylaşıldığı ifade edildi.

TFF Merkez Hakem Kurulu'nun bu açıklamasıyla, görüntülerin yanıltıcı kullanımına karşı uyarı yapılarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve futbol hakemlerinin kararlarının objektif bir şekilde değerlendirilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır.

Muhabir: BİROL SANCAK