Ancak bunun üzerinden çok fazla süre geçmeden TFF ve MHK, Kalkavan’a VAR görevi vermişti. Trabzonspor Kulübü de bu kararın ardından çok ağır sert bir açıklama yayınlamıştı. Bu açıklamalara cevap veremeyen TFF ve MHK adeta Trabzonspor’a karşı tavrını net şekilde belli eden bir karara daha imza attı. 

TFF ve MHK, Trendyol Süper Lig’in 17.haftasında yarın oynanacak olan Başakşehir-Sivasspor maçına orta hakem olarak Mete Kalkavan’ı atadı. TFF ve MHK’ni bu tavrı, Bordo-Mavili camia tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Trabzonspor’un TFF ve MHK’nin son kararının ardından nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Trabzonspor’un bir önceki açıklaması şöyleydi;:

"04.11.2023 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığımız karşılaşmada, yaptığı hatalarla Türk futbolunu lekeleyen VAR hakemi Mete Kalkavan, bugün bir lig karşılaşmasında görev aldı.

Fenerbahçe maçı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem kurulu, bu şahsın bir daha 'asla' maç alamayacağını kulübümüze iletmişti.

'Türkiye Futbolunu' yöneten kurumların ‘Bir daha asla maç alamayacak’ dediği bir isme 4 hafta sonra tekrar görev vermesi, bundan sonraki tüm söylem ve kararlarını niteliksiz ve güvenilmez kılmıştır.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun bundan sonra alacağı tüm kararlar; Trabzonspor için ‘yok’ hükmündedir.

Söz verip sözünde durmayanlar!

Görünen o ki; hepiniz derhal değişmesi gereken bu pis ve aşağılık düzenin hizmetkarlarısınız.

Biz; Trabzonsporuz. Sözümüzün eriyiz!

Kurduğunuz bu kirli düzeni yerle bir edeceğiz.

Kamuoyuna Duyurulur"

Editör: Ayşe Sancak